Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurs de soluţii pentru realizarea unui monument de for public dedicat eroilor martiri de la Sala Dalles din Decembrie 1989

Waving a Flag Above Crowd

Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public anunţă pe SICAP concurs de soluţii pentru realizarea unui monument de for public dedicat eroilor martiri de la Sala Dalles din 21 Decembrie 1989.

"Realizarea unui monument dedicat eroilor martiri de la Sala Dalles căzuţi în timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 reprezintă o recunoaştere morală a sacrificiului acestora pentru libertate. Realizarea şi amplasarea monumentului va avea o însemnătate importantă în creşterea valorii culturale/educative şi estetice a Capitalei şi va constitui o parte importantă a identităţii istorice şi culturale a oraşului. Pentru realizarea monumentului se propune organizarea unui concurs de soluţii în vederea desemnării celei mai bune soluţii de realizare operă de artă (inclusiv soclu şi postament), proiectare şi avizare (inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului) şi execuţie lucrări de amplasare (inclusiv amenajare perimetrală şi iluminat arhitectural)", se precizează în anunţ, potrivit Agerpres.

În vederea evaluării ofertelor, criteriile tehnice vor reprezenta 60%, iar preţul 40%. În ceea ce priveşte componenta tehnică, vor fi luate în calcul: coerenţa de ansamblu a proiectului în amplasamentul propus (25 de puncte), valoarea culturală a soluţiei propuse cu cerinţe de reper identitar (25 de puncte), termenul de realizare (10 puncte).

Din juriu vor face parte Doina Gîtlan, reprezentant al urmaşilor Eroilor Martiri de la Sala Dalles, Ioan Nemţoi - artist plastic, Virgil Scripcariu - sculptor, Irina Leulescu - secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 - 1989, Dan Milea - consilier general PMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.