Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurs de trofee între militarii ruși și soldații Wagner. O mică așezare din Donețk, revendicată de ambele forțe combatante

amazonaws.com
razboi

Autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD) din regiunea Donbas a anunţat că a preluat controlul asupra Klişciivka, o mică aşezare situată la sud de Bahmut, în estul Ucrainei, relatează agenţia de presă a statului rus, TASS, informează News.ro. Joi, grupul de mercenari Wagner susţinea că el a preluat controlul asupra zonei.

"Începând cu 20 ianuarie 2023, trupele ruseşti au eliberat Klişciivka, pe teritoriul RPD", afirmă o declaraţie a Comandamentului militar al RPD, citată de TASS. Agenția îl citează pe colonelul Vitali Kiselev, care a declarat că aceasta are o importanţă strategică pentru desfăşurarea unei ofensive asupra oraşului Bahmut.

Evheni Prigojin, fondatorul Wagner, anunțase joi că Klishchiivka a fost cucerită, potrivit canalului oficial Telegram al serviciului său de presă. „Se poate spune cu siguranță că satul Klishchiivka, care este una dintre suburbiile importante din Bakhmut, a fost preluat în totalitate sub control de către unitățile PMC Wagner. Exclusiv de către unitățile PMC Wagner", a declarat Prigojin.

Distanța de la Klishchiivka la Bakhmut este de aproximativ 10 kilometri.

Prigozhin a fost critic față de modul în care Moscova a gestionat războiul din Ucraina, părând să se poziționeze ca o formă de opoziție față de conducerea militară rusă.

Tensiunile au „erupt” public după ce Ministerul rus al Apărării a afirmat că a capturat orașul ucrainean Soledar, dar nu a menționat forțele Wagner care au luptat acolo. Prigozhin s-a plâns apoi public de ceea ce a spus că au fost încercări de a minimiza rolul grupului său. Ulterior, armata rusă a recunoscut implicarea Wagner în victorie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.