Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concursul George Enescu - Biletele şi abonamentele pentru concertele şi recitalurile online din luna mai, puse în vânzare

festivalul George Enescu

Biletele şi abonamentele pentru transmisiunile online ale concertelor şi recitalurilor din faza a doua a Concursului "Enescu" 2020, ce vor avea loc între 13 mai şi 23 mai, au fost puse în vânzare luni, potrivit news.ro.

Concursul Internaţional "George Enescu" începe luni, la ora 15.00, procesul de vânzare a biletelor şi a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor şi recitalurilor extraordinare care vor fi organizate în cadrul fazei a doua a ediţiei din 2020 a Concursului, între 12-23 mai, la Ateneul Român din Bucureşti.

La începutul lunii mai, în funcţie de situaţia epidemiologică din Bucureşti, urmează să fie luată decizia dacă şi în ce condiţii publicul va avea acces şi în sala Ateneului.

Concursul Internaţional "George Enescu" 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumuseţe în viaţă”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online, ţinând primele două etape ale competiţiei în format digital, în septembrie 2020. Rezultatele le puteţi vedea aici. Pentru semifinale şi finale, cei 23 de semifinalişti la cele trei instrumente (vioară, violoncel şi pian), dirijorii şi majoritatea membrilor juriilor vor veni la Bucureşti, cu respectarea condiţiilor sanitare.

Citește și: BREAKING Sorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenţilor din sonatele lui George Enescu şi vor avea loc pe 13 mai - violoncel, 17 mai - vioară, 23 mai - pian.

Accesul online al publicului la Semifinale va fi gratuit şi va fi posibil pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Pentru Finale, concurenţii selecţionaţi vor susţine un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuţi la nivel internaţional - Nicolas Altstaedt, Wilson Hermanto şi  John Axelrod. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară şi 23 mai 2021 - pian. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit.

Între probele de concurs, iubitorii muzicii vor putea să se bucure de şase recitaluri extraordinare susţinute de membri ai juriilor şi muzicieni-reper ai momentului - Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside - şi de laureaţi ai unor ediţii precedente ale Concursului Enescu - Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel şi Victoria Vassilenko – pian. Şi accesul la recitaluri se face pe bază de abonament sau bilet plătit.

Programul complet al Concursului poate fi consultat pe https://www.festivalenescu.ro/program/

Listele complete ale concurenţilor care vor participa în semifinalele celor trei secţiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secţiunea „Rezultate”.

Preţurile de vânzare sunt următoarele: Abonament integral, care acoperă 9 evenimente de muzică clasică (concertele finale de la vioară, violoncel şi pian şi cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi) - 100 de lei; bilet individual, pentru un singur concert (una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar – 30 de lei.

Biletele sunt disponibile pentru achiziţie prin intermediul platformei Eventim,  de pe website-ul festivalenescu.ro sau direct de pe site-ul Eventim.

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, (https://www.festivalenescu.ro/concurs-2020/ ), accesibilă din momentul începerii concertelor sau recitalurilor, timp de 12 ore de la desfăşurarea lor, de pe un singur dispozitiv electronic, la alegere (computer, telefon, tabletă).

Transmisiunile în direct pot fi accesate din secţiunea Program Concurs 2020/2021, sau  din pagina fiecărui eveniment de pe site. Ele pot fi accesate în baza codului unic de acces de pe bilet, care se copiază sau tastează în zona dedicată de pe fiecare pagina de eveniment. Fiecare cod este unic şi este format din litere şi cifre.

Mai multe detalii legate de procesul de achiziţie şi utilizare a biletelor, pot fi găsite pe pagina fiecărui eveniment, în secţiunea Frequently Asked Questions (FAQ) sau contactând direct echipa Eventim, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiştilor care vin în România, cât şi a publicului. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente şi după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluţia pandemiei COVID-19. În cazul anulării Concursului din motive de forţă majoră, banii vor fi returnaţi cumpărătorilor.

Concursul "George Enescu" funcţionează ca o platformă internaţională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii şi de promovare a compoziţiilor marelui muzician român în rândul noii generaţii de artişti din toată lumea, şi este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România. Concursul are patru secţiuni – vioară, violoncel, pian şi compoziţie – şi se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competiţiilor de muzică clasică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.