Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concursul internaţional pentru statuia Regelui Mihai a fost lansat oficial

Agerpres
regele mihai

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a participat, duminică, la lansarea oficială a Concursului internaţional de sculptură pentru realizarea statuii Regelui Mihai care urmează să fie amplasată, anul viitor, la Sinaia, relatează Agerpres.

"Ceremonia, organizată în ziua în care se împlinesc 99 de ani de la naşterea Regelui Mihai şi în care este sărbătorită Ziua Armatei Române, a avut loc în Piaţeta Regelui Mihai din Bucureşti", se arată într-un comunicat al SGG.

Antonel Tănase a amintit că 25 octombrie este o zi cu semnificaţii profunde pentru România.

"Vă invit să ne amintim astăzi, când se împlinesc 99 de ani de la naşterea Regelui Mihai, de discursul memorabil pe care l-a rostit în Parlament pe 25 octombrie 2011. Aşa cum a spus atunci Regele Mihai, 'nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru' şi prima noastră datorie în ziua de 25 octombrie este 'să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre'. Unul dintre aceşti mari oameni de stat, care şi-a dedicat întreaga viaţă României şi poporului român, a fost Regele Mihai. A fost o personalitate unică în istoria noastră, care, prin exemplul personal, ne-a arătat cât de importante sunt pentru societate atât garantarea şi întărirea democraţiei şi a libertăţilor umane, cât şi respectarea legilor şi instituţiilor statului", a afirmat secretarul general al Guvernului.

El a precizat că Regele Mihai şi Familia Regală au contribuit la consolidarea României prin iubire de ţară, credinţă, loialitate, seriozitate, competenţă şi curaj, iar acestea sunt şi calităţile fundamentale ale Armatei Române.

"În final, să ne amintim cu respect şi modestie de întreaga viaţă a Regelui Mihai şi de încercările deosebit de grele prin care a trecut Armata Română de-a lungul istoriei. Să ne inspirăm din forţa şi curajul Regelui Mihai şi ale martirilor acestui neam şi să avem puterea să învăţăm din istorie pentru a reuşi, împreună, să construim un viitor mai bun pentru ţara noastră", a transmis Tănase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.