Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concursul pentru LOGO-ul Bucureștiului a fost ANULAT/ OFICIAL

combo
logo Bucuresti Taipei

Primăria Capitalei anunța ieri care a fost logo-ul declarat câștigător. A fost vorba de o lucrare semnată de Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani din Timișoara, a cărui lucrare a întrunit cel mai mare punctaj dat de un juriu de specialitate. Acesta ar fi urmat să încaseze și un premiu în valoare de 50.000 de lei brut, suma reprezentând cesionarea exclusivă a drepturilor de autor, nelimitată în timp și spațiu, pe orice suport material și în toate modurile, în favoarea municipiului București, pentru utilizarea lucrării declarată câștigătoare.

Anunțul oficial al primarului general:

În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câștigător al concursului organizat de Primăria Capitalei și unul dintre logo-urile orașului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou.

Facem precizarea că toți participanții la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale.

Juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt câștigător, variantă prevăzută de Regulamentul concursului.

Regretăm situația creată și, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureștiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraș.

La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs și validate de secretariatul tehnic.


Mesaj BOMBĂ al lui Liviu Dragnea: 'Dezaprob CATEGORIC votul pe legea grațierii'

Doar că stupoare. Logo-ul declarat câștigător semăna izbitor de mult cu logo-ul unei alte capitală - Logo-ul primăriei din New Taipei, Taiwan, relatează bugetul.ro În fapt, se pare că nimeni nu ar fi verificat dacă logo-ul este chiar original mergându-se potrivit informațiilor noastre pe propria răspundere a autorilor.

Surse din cadrul Primăriei Capitalei susțin pentru stiripesurse.ro că deja s-ar fi luat decizia descalificării logo-ului declarat câștigător. Organizatorii ar fi ținut cont de semnalele publice privind asemănarea izbitoare dintre logo-ul declarat câștigător și logo-ul capitalei Taiwan-ului.

Un nou logo ar urma să fie ales în perioada următoare, iar la final e posibil ca toate lucrările participante să fie făcute publice pentru a se evita un incident asemănător celui de acum.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.