Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnări grele pentru țigani români în Franța care își trimiteau copiii la furat

Le Figaro
tigani franta politie

Agenţia France Presse a relatat că "doi ţigani români care îşi trimiteau copiii la furat pentru propriul beneficiu şi acela al clanului familial" au fost condamnaţi joi la cinci şi respectiv şase ani de închisoare de către un tribunal din Meaux, localitate situată la circa 50 de kilometri est de Paris.

"Bulibaşa" Marian Tinca, în vârstă de 57 de ani, a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar fosta lui soţie, Maria Iamandita, 51 de ani, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare, relatează agerpres.


Judecaţi în acelaşi timp, alţi şapte membri ai clanului implicaţi în această vastă reţea de hoţi de buzunare, dezmembrată în februarie 2016, care "opera" în zona Disneyland din Paris şi în trenurile şi metroul din regiunea pariziană, mai exact cei patru copii majori ai cuplului şi partenerii lor, au primit pedepse de doi până la patru ani de închisoare.

O femeie de 38 de ani, rudă cu familia, şi ale cărei două fiice furau împreună cu copiii familiei Iamandita, a fost condamnată la patru ani de închisoare. Tribunalul a ordonat confiscarea bunurilor sale achiziţionate în România cu banii câştigaţi din hoţiile progeniturii sale.

Acuzaţii, dintre care nouă sunt încarceraţi din februarie 2016, au primit interdicţia de a mai intra pe teritoriul francez pe o perioadă de cinci până la 10 ani. Un mandat de arestare a fost emis pe numele unei femei care nu a fost prezentă la audieri.

"Tribunalul a reuşit să nu ţină cont de presiunea populară şi să nu judece decât pe baza certitudinilor pe care le aveam în acest dosar", a declarat avocatul Mariei Iamandita, Nicolas Crécy, care criticase în ajun severitatea rechizitoriilor.

Miercuri, procurorul ceruse opt ani de închisoare pentru cei doi foşti soţi, acuzându-i că şi-au exploatat copiii într-un mod "absolut josnic", pe care i-a tratat ca pe nişte "maşini de făcut bani".

Patroana unui restaurant chinezesc din Paris unde copiii ascundeau banii furaţi a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru tăinuire de bunuri furate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.