Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnări în scandalul care a zguduit Poliția Română - Ucigaşul interlopului Emi Pian șii fraţii victimei care au vrut răzbunare au primit ani grei de pușcărie

Radu Pop
priveghi Emi Pian

Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, el fiind cel care l-a ucis în august 2020 pe liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, în timpul unei partide de barbut, anunță Agerpres.

În acelaşi dosar, Vasile şi Laurenţiu Duduianu (fraţii lui Emi Pian) au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni, respectiv 6 ani şi 8 luni închisoare pentru tentativă de omor, ei fiind acuzaţi că au încercat să-şi răzbune fratele şi să-l ucidă pe Richard Emanuel Gheorghe.

De asemenea, Ionuţ Gheorghe Drăghici (vărul lui Emi Pian) a primit o condamnare de 3 ani şi 3 luni pentru tentativă de omor.

Fraţii şi vărul lui Emi Pian trebuie să-i plătească lui Richard Emanuel Gheorghe daune morale de 150.000 lei, iar acesta din urmă are de achitat daune de peste 300.000 euro către familia lui Emi Pian.

Decizia nu este definitivă

Practic, în acest caz, Richard Emanuel Gheorghe este atât agresor, cât şi victimă.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, în vârstă de 39 de ani, a fost înjunghiat mortal cu un cuţit, în noaptea de 4 august 2020, într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut, care se desfăşura într-o locuinţă din cartierul Giuleşti.

Emi Pian şi Richard Emanuel Gheorghe se ocupau cu camăta, ei împrumutând jucătorii de barbut. Conflictul dintre ei ar fi început după ce au încălcat o regulă nescrisă în lumea cămătarilor, respectiv au împrumutat bani aceluiaşi jucător.

După incident, Emi Pian a fost transportat de urgenţă la spital, însă nu a mai putut fi salvat.

Trei membri ai clanului Duduianu (un văr şi cei doi fraţi ai lui Emi Pian condamnaţi în dosar) au încercat să-l omoare pe Richard Emanuel Gheorghe, lovindu-l cu o coadă de topor, un cuţit şi un baston telescopic.

Scandalul care a zguduit Poliția Română

La câteva zile de la producerea crimei, chiar înainte de înmormântarea lui Emi Pian, a izbucnit un scandal care i-a avut protagonişti pe şefi din Poliţia Română.

În presă au apărut imagini cu ofiţeri de rang înalt din Poliţie care s-au întâlnit cu reprezentanţii Clanului Duduianu, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian.

Şeful Poliţiei Române la acea vreme, Liviu Vasilescu, l-ar rugat pe Elvis Pian să-şi înhumeze mai repede fratele, deoarece trupul acestuia era depus de trei zile acasă şi erau încălcate toate regulile instituite de autorităţile sanitare în timpul pandemiei de COVID. Liviu Vasilescu dorea să evita ca Poliţia să se facă de râs, deoarece nu aplicase nicio sancţiune celor care veneau să-l jelească pe Emi Pian.

După apariţia imaginilor în presă, Liviu Vasilescu şi-a dat demisia din funcţia de şef al Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.