Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnările de la ÎCCJ, aruncate în aer de decizia CCR: Cinci condamnați celebri, ELIBERAȚI în ultimele 24 de ore

decizie instanta

Decizia CCR prin care s-a constatat nelegalitatea compunerii completurilor de 5 judecători a aruncat în aer sentinte recente ale ÎCCJ de condamnare a unor inculpati.

Curtea Constitutionala a decis ca respectivele completuri au fost compuse fara respectarea legii inca din 2014, iar hotararea a deschis calea contestatiilor in anulare in cazul celor condamnati.

Contestaţia în anulare (..) poate fi introdusă în 10 zile de la data când persoana împotriva căreia se face executarea a luat cunoştinţă de hotărârea a cărei anulare se cere, prevede legea. Astfel, doar persoanele in cazul carora motivarea sentintei este recenta pot formula astfel de solicitari.

Citeste si Un condamnat din dosarul Alinei Bica va fi eliberat: Pedepsa lui Șerban Pop a fost suspendată

Avand in vedere ca o contestatie in anulare poate fi solutionata dupa mai multe termene, avocatii condamnatilor au incercat sa grabeasca eliberarea, astfel ca cei mai multi au cerut suspendarea executarii pedepsei pana la o sentinta in calea extraordinara de atac.

Judecatorii ICCJ au admis in mai multe cazuri cererile, iar cinci condamnati celebrii au primit sentinte de eliberare, ca urmare a suspendarii executarii pedepsei. Este vorba despre Constantin Nita, Dan Sova, Rudel Obreja, Serban Pop si Alina Bica.

In cazul fostei sefe a DIICOT, procedura este mai complicata, urmând ca documentele sa ajunga in Costa Rica si sa fie pusa in libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.