Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un condamnat din dosarul Alinei Bica va fi eliberat: Pedepsa lui Șerban Pop a fost suspendată

serban pop

Șerban Pop, fost sef al ANAF, condamnat alături de Alina Bica la 5 ani de inchisoare, va fi pus in libertate astazi, după ce ICCJ a decis să suspende executarea pedepsei pana se va judeca cererea acestuia de anulare a pedepsei, formulata ca urmare a deciziei CCR privind completurile de 5 judecatori.

Citeste si Laura Vicol jubilează după decizia ÎCCJ: 'O decizie fabuloasă. Alina Bica trebuie eliberată'

"Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnatul Pop Şerban împotriva deciziei penale nr. 116 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2138/1/2017. Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 21 ianuarie 2019, Sala Secţiei penale, pentru când se va cita contestatorul condamnat. II. Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr.42 din 26 ianuarie 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 3503/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 116 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2138/1/2017, până la solu?ionarea definitivă a contesta?iei în anulare. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 50 de lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în ?edin?ă publică, astăzi, 19 decembrie 2018", se arata in decizia ICCJ.

Serban Pop a fugit din tara inainte de pronuntarea sentintei, in luna iunie, insa a fost gasit in Italia. Alti trei condamnati celebri au fost eliberati seara trecuta: Constantin Nita, Rudel Obreja si Dan Sova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.