Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnarile din dosarul 'Mita la PSD', doar 'varful aisbergului'

DNA

Vicepreşedintele PNL Brăila, Adrian Vacu, susţine că hotărârea de condamnare a fostului preşedinte al PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a primit trei ani de închisoare cu executare în dosarul 'Mită la PSD', reprezintă doar vârful aisbergului, pentru că, în perioada următoare, este posibil să urmeze şi alte arestări.

'Arestarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, în dosarul 'Mită la PSD' este o certitudine şi o dovadă clară a corupţiei care a pus stăpânire pe Brăila în ultimii 25 de ani. Din nefericire, timp de un sfert de secol, judeţul nostru a fost condus după bunul plac de PSD şi oamenii acestuia şi a dat, printre primele din ţară, sintagma de 'baron local'. Arestarea lui Bunea Stancu reprezintă doar vârful aisbergului şi este posibil să asistăm, în perioada următoare, la confirmarea unor acuzaţii la fel de grave, vehiculate de-a lungul vremii în spaţiul public. În realitate, primele cercetări în cazul Bunea Stancu au vizat cheltuirea defectuoasă a banului public, caracatiţele de firme pe care acesta le-a creat şi modul abuziv în care acesta a sufocat judeţul Brăila. Într-un singur cuvânt: corupţia', a declarat Vacu.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că social-democraţii brăileni ar trebui 'să se delimiteze complet de practicile baronului Stancu' şi să fie readusă normalitatea şi transparenţa în cheltuirea banului public în Consiliul Judeţean Brăila.

'Bunea Stancu este încarcerat pentru trei ani, pentru fapte de corupţie dovedite. Teoretic, n-ar mai reprezenta o problemă pentru judeţ, dacă n-ar fi lăsat în urmă la Consiliul Judeţean practici păguboase, ale căror efecte se vor vedea ani la rând. Din postura de puşcăriaş, Bunea Stancu nu mai poate să-şi folosească influenţa, aşa cum o făcea din arestul la domiciliu, de aceea considerăm că este timpul ca preşedintele CJ Brăila, domnul Viorel Mortu, dar şi colegii săi din PSD, să se delimiteze complet de practicile baronului Stancu şi să înceapă un proces de transformare a instituţiei pe care o conduce', a precizat Vacu.

Adrian Vacu a afirmat că semnalele pe care consilierii judeţeni PNL le-au transmis preşedintelui CJ Brăila au fost acelea de sprijin pentru toate proiectele concepute în folosul fiecărui brăilean şi de respingere a tuturor acţiunilor cu caracter discreţionar.

'Cerem normalitate atât la CJ Brăila, cât şi în toate instituţiile publice. Pas cu pas, putem repune Brăila pe un drum normal, al transparenţei şi responsabilităţii cheltuirii banului public şi al respectului faţă de oameni', a completat liderul PNL Brăila.

Gheorghe Bunea Stancu a fost închis vineri la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, unde va sta 21 de zile în carantină.

Amintim că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 2 octombrie 2014, pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Vrancea, iar până să fie arestat, Bunea Stancu era cercetat sub control judiciar.

De asemenea, Bunea Stancu a fost revocat din funcţia de preşedinte al CJ Brăila după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, pe 18 noiembrie 2014, că acesta a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.