Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condiție categorică impusă de Israel pentru Hamas: 'Atunci războiul s-ar încheia!'

timesofisrael.com
israel-avioane

Condiție categorică impusă de Israel pentru Hamas: 'Atunci războiul s-ar încheia!'

Cu tancuri şi trupe masate la graniţa cu Gaza, aşteptând ordinul de a trece, Israelul şi-a intensificat bombardamentele asupra enclavei în cursul nopţii, dar momentul declanşării aşteptatei ofensive terestre rămâne incert, scrie The Guardian, informează News.ro.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că Israelul a intensificat loviturile aeriene în Gaza pentru a lovi ţinte care să reducă riscul pentru trupe în următoarea etapă a războiului.

O invazie terestră este aşteptată, dar momentul acesteia rămâne neclar. Întrebat luni de către postul australian de televiziune ABC dacă invazia a fost amânată pentru a da timp scoaterii ostaticilor israelieni din Gaza, un alt purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), Jonathan Conricus, a fost evaziv. „Aceasta este o întrebare foarte bună. Răspunsul pe care îl pot oferi este că vom dezmembra Hamas în totalitate şi ne vom aduce oamenii acasă”, a spus el.

Armata: "Dacă acest lucru se poate face din aer..."

Întrebat dacă o invazie este inevitabilă, el a răspuns: „Scopul aici este de a dezmembra total Hamas din punct de vedere al capacităţilor sale militare. Dacă acest lucru se poate face din aer... cu o expunere foarte limitată a trupelor noastre şi cu mai puţine pagube la sol, ar fi minunat”, a comentat oficialul. „Dacă Hamas ar ieşi din ascunzătorile pe care le disimulează luând ca scut civili şi dacă ne-ar returna ostaticii, toţi cei 212, şi s-ar preda necondiţionat, atunci războiul s-ar încheia”, a punctat el. „Dacă nu o vor face, probabil că va trebui să intrăm şi să rezolvăm problema”, a adăugat Conricus.

Context

Temerile legate de extinderea războiului au crescut în condiţiile în care avioanele de război israeliene au lovit duminică două aeroporturi din Siria şi o moschee din Cisiordania ocupată care ar fi fost folosită de militanţi. Armata israeliană a declarat, de asemenea, că a lovit obiective din Liban în timpul nopţii. "Forţele noastre au lovit infrastructura teroristă Hezbollah din Liban, inclusiv un complex militar şi un post de observare", a declarat luni IDF într-o postare pe X/Twitter, adăugând: "4 celule teroriste Hezbollah care operează la graniţa cu Libanul au fost lovite".

Vezi și: SUA cer Israelului să amâne intrarea tancurilor în Fâșia Gaza - 'Invazia' terestră așteaptă negocierile cu teroriștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.