Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cer Israelului să amâne intrarea tancurilor în Fâșia Gaza - 'Invazia' terestră așteaptă negocierile cu teroriștii

harta fasia gaza

Mai mulți oficiali americani au declarat pentru The New York Times că administrația de la Casa Albă dorește ca Israelul să acorde mai mult timp pentru negocieri cu privire la ostaticii deținuți de teroriștii din Gaza și pentru ca ajutoarele să intre în Fâșie, înainte de lansarea operațiunii terestre.

Raportul precizează că administrația Biden dorește, de asemenea, să crească gradul de pregătire pentru orice potențiale atacuri asupra țintelor americane din regiune din partea unor grupări cu sediul în Iran, care, în opinia sa, ar putea crește pe măsură ce războiul continuă.

Doi oficiali au declarat pentru ziar că mesajul a fost transmis Israelului prin intermediul secretarului american al apărării Lloyd J. Austin, care vorbește aproape zilnic cu ministrul apărării Yoav Gallant. Un purtător de cuvânt al lui Gallant nu a dorit să confirme raportul pentru ziar.

În plus, președintele american Joe Biden a vorbit din nou ieri cu premierul Benjamin Netanyahu.

Cu toate acestea, raportul notează că oficialii americani sunt îngrijorați de faptul că amânarea continuă a invaziei terestre ar putea fi valorificată de Iran și de aliații săi, care susțin de mult timp că Israelul este controlat de SUA.

Raportul notează că SUA nu cer Israelului să amâne invazia terestră, ci îl sfătuiesc să aștepte și că Washingtonul susține în continuare pe deplin obiectivul Israelului de a distruge grupul terorist Hamas în urma atacului mortal din 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.