Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Israelului, paralizată de divergențe pe subiectul muncitorilor palestinieni din Cisiordania

Cisiordania

Frica de a lua decizii și divergențele între structurile statale au însoțit cea mai recentă ședință a cabinetului de război din Israel, relatează o sursă citată de The Times of Israel.

Pe fondul dezacordului, cabinetul nu a reușit să voteze dacă permite sau nu muncitorilor palestinieni din Cisiordania să intre în Israel pentru a-și relua serviciul.

Reprezentanții Forțelor de Apărare ale Israelului și Shin Bet și-au exprimat sprijinul față de propunerea care ar permite câtorva mii de palestinieni să se întoarcă la muncă în Israel. Reprezentanții Poliției Israelului s-au opus. De asemenea, unii miniștri din cabinet și-au exprimat opoziția, iar prim-ministrul Benjamin Netanyahu nu a mai supus problema la vot, în lipsa unui acord.

„Permiterea intrării muncitorilor Autorității Palestiniene în Israel în acest moment este o continuare a conceptului [eșuat] [care a dus la 7 octombrie] și înțelegerea că nu am înțeles nimic din 7 octombrie”, a scris ministrul Securității, Itamar Ben Gvir, a scris pe X în timpul reuniunii cabinetului de război.

Un oficial israelian a declarat pentru The Times of Israel că peste 200.000 de palestinieni din Cisiordania și Fâșia Gaza așteaptă să fie primiți la muncă în Israel.

Israelul ar fi început să permită ca aproximativ 8.000 de palestinieni din Cisiordania să se întoarcă la muncă în ultimele săptămâni. Această minoritate servește în industriile care oferă servicii esențiale, cum ar fi salubritatea, serviciile de sănătate, a spus sursa.

Netanyahu a fost întrebat despre această problemă în timpul unei conferințe de presă săptămâna aceasta, în timpul căreia a indicat că instituția de securitate face presiuni ca Israelul să permită treptat lucrătorilor să se întoarcă, având în vedere că șomajul în masă în Cisiordania riscă să destabilizaze și mai mult teritoriul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.