DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Conducerea MAI, întâlnire cu sindicatele reprezentative

www.mai.gov.ro
Ministerul de Interne, MAI

Miercuri, 24 mai a.c., la sediul MAI doamna Carmen Daniela DAN, ministrul afacerilor interne a avut o întâlnire cu sindicatele reprezentative ale polițiștilor, respectiv Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, Federația Națională a Sindicatelor din Poliție ”Sed Lex”, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ”Alexandru Ioan Cuza”, Federația Publisind, Prolex și Sindicatul Național al Polițiștilor, precum și reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor.

Discuțiile au vizat amendamentele aduse la proiectul Legii salarizării unice, aprobat în cursul zilei de marți, 23 mai 2017, de Senatul României,în calitate de primă cameră sesizată, precum și măsurile ce urmează să se întreprindă în contextul promulgării de către Președintele României a legii de aprobare a O.u.G. 9/2017.

Ministrul afacerilor interne a susținut că „introducerea și adoptarea acestor amendamente, prin contribuția comună a reprezentanților MAI și cei ai sindicatelor, este un aspect de normalitate care demonstrează cât de importantă este conștientizarea proiectelor noastre prioritare”.

Citește și: ALERTĂ - Șef din poliție, găsit spânzurat

Astfel, s-a reușit pe de o parte armonizarea mai multor aspecte care creau disfuncționalități în aplicarea legislației în domeniul salarizării, precum și obținerea unor beneficii salariale pentru polițiști și militari. În acest sens, printre aspectele vizate se numără echivalarea soldei/salariului de funcție cu salariul de bază, care nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut garantat în plată,crearea condițiilor acordării în mod corespunzător a tuturor drepturilor salariale cuprinse în anexa familiei ocupaționale precum și armonizarea modului de acordare a drepturilor de soldă/salarii intre militari și polițiști.

De asemenea,cuantumul sporului de fidelitate ,în cuantum de 20%, va fi inclus în salariul /solda de funcție pentru toți polițiștii și militarii, odată cu intrarea în vigoare a legii cadru de salarizare.

Tot în proiectul de lege s-a inclus majorarea de 40% pentru asigurarea continuității serviciului, de la domiciliu, precum și un spor de 100% pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale.

Totodată, personalul medico-sanitar precum și cel din unitățile de învățământ, angajați în MAI, vor putea beneficia de drepturile salariale mai avantajoase ,în contextul creșterilor salariale mai accentuate în familiile ocupaționale ,,sănătate” și ,,educație”.

Proiectul legii salarizării unice urmează să intre în camera decizională, Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.