Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea MApN, prezentă la schimbarea conducerii Diviziei 4 Infanterie de la Cluj-Napoca

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu au participat, joi, la schimbarea comenzii Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” şi s-au întâlnit cu militari din garnizoanele din Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii, scrie news.ro.

Ministrul Angel Tîlvăr, însoţit de şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a făcut, joi, o serie de vizite de informare în garnizoanele Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii. La Cluj-Napoca, conducerea MApN a fost prezentă la ceremonia de schimbare a comenzii Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, în cadrul căreia generalul de brigadă Bogdan Cernat a preluat funcţia de comandant al diviziei de la generalul de brigadă Nicolae Tonu.

”Este prima mea vizită de lucru de la preluarea mandatului de ministru al apărării naţionale şi sunt foarte bucuros că aceasta coincide cu instalarea la comanda acestei mari unităţi de elită a Armatei României a unui general valoros, aşa cum este domnul general de brigadă Bogdan Cernat”, a spus Angel Tîlvăr.

Ministrul apărării naţionale a asigurat întregul personal al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” de sprijinul echipei de comandă a MApN pentru îndeplinirea în cele mai bune condiţii a obiectivelor asumate.

”Rolul meu, ca ministru, este să găsesc la nivelul Guvernului României soluţiile cele mai bune şi mai eficiente pentru a vă asigura resursele şi condiţiile necesare pentru ca dumneavoastră să vă puteţi îndeplini misiunile. Veţi avea, de aceea, în mine şi în echipa mea parteneri loiali şi necondiţionat interesaţi să ajute în orice domeniu veţi avea nevoie”, a susţunut el.

La rândul său, generalul Daniel Petrescu şi-a exprimat încrederea în capacitatea personalului acestei mari unităţi de a-şi îndeplini misiunile la standarde foarte înalte.

”Divizia 4 Infanterie «Gemina» este purtătoarea glorioaselor tradiţii de luptă ale Armatei a 4-a de Nord. Ilustra galerie a comandanţilor acestei structuri, precum mareşalul Constantin Prezan şi alte personalităţi de seamă ale armatei române, aduce oricărui nou comandant al acestei unităţi nu doar onoare, ci şi o uriaşă răspundere. Suntem într-o perioadă dificilă, cu provocări de securitate, dar alături de personalul comandamentului şi de echipa de comandă, divizia se va achita, ca şi până acum, de toate sarcinile care-i revin în aria sa de responsabilitate”, a declarat generalul Petrescu.

După ceremonie, ministrul apărării naţionale şi şeful SMAp au întâlnit cadrele din conducerea unităţii, precum şi comandanţii unităţilor subordonate şi s-au interesat de condiţiile de muncă, infrastructura şi starea tehnicii din înzestrare, precum şi de modalităţile de a îmbunătăţi condiţiile de instruire şi de a aduce perspectivele modernizării pe coordonate cât mai concrete.

Tot joi, Angel Tîlvăr a făcut o vizită şi în Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, unde echipa de comandă a prezentat o informare cu privire la principalele misiuni, activităţile planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum şi detalii privind starea tehnicii din dotarea bazei.

De asemenea, au fost purtate discuţii cu privire la planurile de modernizare a infrastructurii existente şi extinderea Bazei 71 Aeriană, program de investiţii aflat în derulare. Ministrul a asigurat conducerea Bazei 71 Aeriană de întreaga disponibilitate a echipei pe care o conduce pentru sprijinirea derulării importantelor programe de investiţii şi pentru îndeplinirea obiectivelor încredinţate.

Ulterior, ministrul Apărării şi şeful SMAp s-au deplasat la Someşeni, unde funcţionează mai multe structuri militare, de diferite arme şi specialităţi, subordonate Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.