Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Primăriei Miercurea Ciuc a anunțat că este pregătită pentru asigurarea deszăpezirii

ADPDU Sector 6
deszapezire

Conducerea Primăriei Miercurea Ciuc a declarat, luni, că este pregătită, împreună cu compania publică de salubrizare Eco-Csík, să asigure deszăpezirea din acest sezon şi îndeamnă locuitorii oraşului la parteneriat, pentru curăţarea de zăpadă a trotuarelor din faţa blocurilor şi a caselor.

Primarul municipiului Miercure-Ciuc, Korodi Attila, a precizat că se aşteaptă ca, în acest an, să crească numărul de intervenţii, pentru că o serie de străzi au devenit proprietate publică, potrivit Agerpres.

"Comparativ cu anul trecut, există o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte zona de acoperire: o serie de străzi şi tronsoane de drumuri au devenit proprietate publică (de exemplu, lungimea reţelei de străzi publice din Szécseny aproape că s-a dublat în acest an), aşa că ne aşteptăm la majorarea numărului intervenţii pentru întreţinerea drumurilor pietruite din oraş", a declarat primarul Korodi Attila, citat într-un comunicat de presă.

La rândul său, viceprimarul Bors Bela a subliniat că municipalitatea este pregătită pentru sezonul de iarnă, dar pentru ca traficul să se poate desfăşura în condiţii optime este nevoie de parteneriatul locuitorilor.

El a precizat că cel mai important lucru care trebuie făcut este echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă. De asemenea, Bors Bela a explicat faptul că operatorul face tot posibilul să-şi poate îndeplini sarcinile în zonele publice ale oraşului, dar fără ajutorul locuitorilor şi al asociaţiilor de proprietari, această activitate nu poate fi pe deplin eficientă, punctând faptul că "este o obligaţie legală pentru toţi să asigure deszăpezirea pe trotuarele din faţa proprietăţilor private şi a blocurilor".

Directorul general al Eco-Csik, Pál Tamás, a menţionat că în Miercurea-Ciuc sunt disponibile cinci pluguri de zăpadă, trei vehicule special echipate pentru curăţarea străzilor pietruite, două maşini mici pentru curăţat trotuarele, precum şi 900 de tone de sare, 400 de tone de nisip şi 5 tone de clorură de calciu. Totodată, în Harghita-Băi, localitate care aparţine administrativ de municipiul Miercurea-Ciuc sunt disponibile alte două utilaje specifice.

"În caz de ninsoare, primul şi cel mai important pas este împrăştierea şi deszăpezirea preventivă, urmată de desfăşurarea de pluguri de zăpadă acolo unde este cazul", a declarat directorul executiv, citat în acelaşi comunicat.

Acesta a mai arătat că prioritate la deszăpezire va fi acordată zonelor cu pantă, sensurilor giratorii şi străzilor din zona centrală a oraşului.

Utilajele societăţii Eco-Csík SRL sunt echipate cu sistem de localizare prin satelit. Cetăţenii pot urmări traseul utilajelor pe pagina web ez-gps.ro, folosind indicativul de utilizator "deszapezire@szereda.ro" şi parola "deszapezire2020".

În acest sezon, perioada de permanenţă în care operatorul trebuie să asigure deszăpezirea va dura până la 15 martie în Miercurea Ciuc, iar în Harghita-Băi până la sfârşitul lunii martie, mai precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.