Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Semilunii Roşii din Turcia, vizită oficială la Crucea Roşie Română

crucea rosie

Cooperarea internaţională, sprijinul pe care vecinii şi-l pot acorda în situaţii de urgenţă, schimbul de bune practici în ceea ce priveşte asistenţa a copiilor vulnerabili, intervenţia la dezastre şi pregătirea populaţiei în acordarea primului ajutor au fost temele abordate joi în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor Crucii Roşii Române cu cei ai Semilunii Roşii din Turcia.

Crucea Roşie Română a primit joi o delegaţie condusă de dr. Kerem Kinik, preşedinte al Semilunii Roşii din Turcia şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat remis joi, delegaţia oficială a Semilunii Roşii din Turcia a fost alcătuită din Alper Kucuk - director general şi Anil Kocabal - director de Relaţii Internaţionale. Aceştia au purtat discuţii cu delegaţia Crucii Roşii Române, formată din Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi vicepreşedinte al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

La întâlnire a luat parte Ambasada Turciei în România, reprezentată de Sait Evren Guner, consilier Însărcinat cu Afaceri ad interim.

"Unul dintre obiectivele vizitei oficiale a fost şi recepţia a două ambulanţe achiziţionate de Crucea Roşie Română din fonduri donate de Semiluna Roşie Turcă în anul 2020. Cele două ambulanţe de tip A1 completează Serviciul privat de Ambulanţă al Crucii Roşii Române la nivel de Bucureşti", se arată în comunicat.

În cadrul ceremoniei de recepţie, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a acordat Placheta DSU Semilunii Roşii Turce, iar Crucii Roşii Române Brevetul pentru "Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă" pentru contribuţia adusă în combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

"Semiluna Roşie Turcă este unul dintre cei mai apropiaţi parteneri ai Crucii Roşii Române, relaţiile dintre societăţile noastre fiind bazate pe încredere şi respect. Avem la bază valori comune, ghidate pe principiile fundamentale ale Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. În perioada pandemiei, Semiluna Roşie a fost alături de organizaţia noastră atât prin facilitarea accesului la materiale de protecţie, cât şi prin donaţii de materiale de protecţie atât de necesare în acea perioadă dificilă. Mulţumim prietenilor noştri pentru prezenţa în România şi pentru sprijinul constant", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române, citat în comunicatul de presă.

Evenimentul a continuat cu premierea câştigătorilor Concursului de sănătate şi prim ajutor din cadrul Academiei "Sanitarii Pricepuţi" ediţia 2021 şi cu simularea unei intervenţii la dezastre efectuată de voluntarii Crucii Roşii Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.