Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Serie A cere guvernului italian condiţii mai puţin restrictive

facebook.com
Serie A

Conducerea Liga Serie A a cerut vineri guvernului italian condiţii mai puţin restrictive pentru reluarea campionatului intern de fotbal, afirmând că măsurile impuse în prezent sunt ''dificil de îndeplinit'', scrie EFE.

Reprezentanţi ai Liga Serie A, ai Federaţiei italiene de fotbal, ai Federaţiei medicilor sportivi din Italia s-au întâlnit în cursul zilei pentru a discuta pe marginea reluării meciurilor întrerupte de pandemia de coronavirus în luna martie, şi a găsi alternative pentru pregătirea echipelor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

''Am discutat puncte ale protocolului dorit de guvern dificil de respectat şi am trimis, la rândul nostru, guvernului, puncte de vedere. A existat un acord general cu privire la punctele finale, pentru a garanta reluarea activităţilor echipelor în condiţii de siguranţă deplină'', se arată într-un comunicat al Liga Serie A.

Conform sursei citate, cluburile consideră că cel mai greu punct de respectat este intrarea unei echipe în carantină, timp de 15 zile, dacă se depistează vreun caz de coronavirus în timpul pregătirilor.

Campionatul de fotbal al Italiei, întrerupt din cauza pandemiei, "se va relua 99% pe 13 iunie", a anunţat joi preşedintele Comitetului olimpic italian (CONI), Giovanni Malago, într-un interviu pentru Radio 2.

Citește și: Guvernul schimbă strategia! Ludovic Orban dezvăluie o schimbare radicală făcută pentru starea de alertă

"În proporţie de 99% Serie A se va relua pe 13 iunie. Mi se pare că se face tot posibilul pentru a reîncepe", a declarat Malago.

"Cât despre posibilitatea să se încheie, trebuie să ai un glob de cristal şi aceasta este părerea mea. Este un adevărat risc, însă pentru Serie A primul şi singurul obiectiv este să reînceapă. Aceasta e o mentalitate pe care eu nu o am, poate e un fapt cultural. Cred însă că în viaţă, chiar dacă eşti convins şi hotărât, trebuie să ai întotdeauna o alternativă, altfel rişti să compromiţi o situaţie deja foarte complexă", a adăugat preşedintele CONI.

Adunarea generală a cluburilor din Serie A anunţase miercuri că doreşte reluarea campionatului pe data de 13 iunie. Competiţia a fost întreruptă pe 9 martie din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.