Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea unui județ s-a autoizolat, în Prefectură: Au intrat în contact cu liberalii cu coronavirus

covid coronavirus parlament

Liberalii au băgat în autoizolare conducerea unui județ! Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, se află izolat la locul de muncă de unde coordonează activităţile privind combaterea răspândirii coronavirusului. Decizia a fost luată după ce primarul din Deva, Florin Oancea, administratorul public şi deputatul PNL Lucian Heiuş au fost diagnosticaţi pozitiv.

Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Prefecturii Hunedoara, prefectul Vasilică Potecă se află izolat la locul de muncă.

Citește și: Informare Coronavirus: Au apărut explicațiile oficiale despre starea de urgență în care va intra România

”Prefectul judeţului, Vasilică Potecă, aflat în izolare la sediul instituţiei, stabileşte măsurile şi urmăreşte aplicarea lor în judeţul Hunedoara. Instituţiile hunedorene implicate în aplicarea în combaterea răspândirii noului coronavirus au activitate non stop şi sunt coordonate de prefect, telefonic şi prin mijloace video”, se arată în comunicat.

Sursa citată aminteşte hunedorenilor numerele de telefon care pot fi apelate pentru a afla sau transmite informaţii legate de combaterea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus: 0768.193.630, 0768.193.629, 0768.193.639, 0254.225.242

Citește și: Florin Cîțu face apel la calm: ‘am asigurat finanțarea României, pensii, salarii, ajutoare sociale, totul este deja asigurat pentru că am împrumutat’

Toţi angajaţii Primăriei Deva, care au avut contact direct cu primarul Florin Oancea sau cu administratorul public Adrian Nicolae David, confirmaţi cu coronavirus în cursul zilei de sâmbătă, s-au izolat voluntar la domiciliu şi aşteaptă testarea epidemiologică. Toţi ceilalţi care au avut contact direct cu cei doi, sunt rugaţi să anunţe autorităţile.

O anchetă epidemiologică are loc la Primăria Deva, după ce primarul şi administratorul public au fost infectaţi cu coronavirus, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Citește și: USR dă sfaturi de guvernare liberalilor în plină criză de coronavirus: ‘Guvernul trebuie să gestioneze cu înțelepciune prerogativele’

”Anchetă epidemiologică în desfăşurare printre angajaţii Primăriei Deva. În urma rezultatului pozitiv la testarea pentru infectarea cu coronavirus pentru Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva şi Adrian Nicolae David, administrator public al municipiului Deva, toţi angajaţii Primăriei Deva care au avut contact direct cu Nicolae-Florin Oancea sau Adrian Nicolae David după ziua de luni, 9 martie, s-au izolat voluntar la domiciliu, au anunţat DSP Hunedoara despre izolarea lor şi aşteaptă testarea epidemiologică la domiciliu”, se arată în comunicat.

De asemenea, toţi cei care au intrat în contact cu cei doi, după data de 9 martie, sunt rugaţi să anunţe acest lucru.

Citește și: Comunicat de presă Secția 17 Poliție din București. Gluma unor tineri pe seama crizei de coronavirus

”Toţi cei care au intrat în contact direct cu persoanele menţionate, după data de 9 martie, sunt rugaţi să acceseze următoarele numere de telefon, pe care le regăsiţi în comunicatul de mai jos, al Prefecturii Judeţului Hunedoara: 0768 193 630 şi 0768 193 629 sunt alte două numere de telefon la care hunedorenii pot apela Direcţia de Sănătate Publică pentru obţinerea sau transmiterea de informaţii legate de coronavirus. Menţionăm că, în acelaşi scop, rămân valabile şi pot fi accesate şi celelalte două numere de telefon ale DSP Hunedoara: 0254.225.242 şi 0768.193.639”, se mai arată în comunicat.

În judeţul Hunedoara 461 de persoane sunt în izolare, 31 în carantină şi 19 confirmate cu infecţie, internate în spital.

Citește și: Informare Coronavirus: Au apărut explicațiile oficiale despre starea de urgență în care va intra România

Sâmbătă, primarul municipiului Deva, Florina Oancea, administratorul public, Adrian David Nicolae şi deputatul Lucian Heius, au fost confirmaţi cu coronavirus, ei fiind transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara unde sunt trataţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.