Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conductele ucrainene duduie în plin război: Cererea de tranzit pentru gazele ruseşti a ajuns la un nou nivel maxim

Inquam Photos / George Calin
depozite gaze

Cererea de tranzit pentru gazele ruseşti prin sistemul de transport al gazelor din Ucraina a atins un nou nivel maxim de 42,4 milioane de metri cubi de gaze, potrivit operatorilor GTS. Cerea pentru tranzitul gazelor ruseşti prin Ucraina a atins din nou marți un nivel maxim, din punct de vedere tehnic (ținând cont de restricțiile unilaterale impuse de Kiev), după o scădere înregistrată în weekend și luni, relatează INTERFAX, potrivit Rador.

GTS Operator of Ukraine a acceptat de la Gazprom o cerere pentru marți în valoare de 42,4 milioane de metri cubi, a susţinut compania ucraineană. Luni, cifra respectivă a fost de 39,9 de milioane de metri cubi.. Capacitățile sunt declarate doar la unul dintre cele două puncte de intrare în GTS-ul țării - la stația de măsurare a gazelor Sudja. Cererea nu a fost acceptată de-a lungul coridorului prin GIS Sohranivka. Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, le-a declarat reporterilor că: Gazprom furnizează gaze ruseşti pentru tranzit pe teritoriul Ucrainei în cantitatea confirmată de partea ucraineană prin GIS Sudzha - 42,4 milioane de metri cubi pentru marţi, 18 iulie. Cererea pentru GIS Sohranivka a fost respinsă.


GTS a declarat drept forță majoră pentru acceptarea gazului pentru tranzit prin Sohranivka, deoarece nu poate exercita controlul operațional și tehnologic asupra stației de compresoare Novopskov. Traseul prin Sohranivka a asigurat tranzitul a peste 30 de milioane de metri cubi de gaze pe zi. Concernul rus consideră că nu există motive de forță majoră, la fel cum nu există obstacole în continuarea lucrărilor în modul anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.