Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţa Asociaţiei Europene a Agenţiilor de Turism şi Tur-operatorilor va avea loc în iunie, la Braşov

libertatea.ro
sighisoara turism

Poiana Braşov şi Braşov vor reuni 50 de reprezentanţi ai conducerilor asociaţiilor naţionale europene din turism, în cadrul conferinţei Asociaţiei Europene a Agenţiilor de Turism şi Tur-operatorilor (ECTAA), organizată în perioada 13 - 15 iunie, informează Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

"Conferinţa ECTAA din 2024 reprezintă nu doar o oportunitate de a evidenţia potenţialul turistic al României, dar şi un pas important în consolidarea poziţiei noastre în comunitatea internaţională a agenţiilor de turism, unde suntem membri cu drepturi depline de 17 ani, cu implicare permanentă şi foarte respectaţi. Suntem recunoscători pentru sprijinul continuu al partenerilor noştri şi suntem convinşi că această conferinţă va reprezenta un succes remarcabil, marcând o etapă importantă în dezvoltarea turismului din România şi din Europa şi reafirmând rolul extrem de important al agenţiilor de turism. Faptul că vom găzdui conferinţa ECTAA reprezintă un semn de recunoaştere a activităţii noastre la nivel european. De asemenea, poziţionarea Braşovului în topul Tripadvisor al celor mai căutate 25 de destinaţii din lume pentru acest an va constitui un mare plus pentru promovarea turistică a ţării noastre, iar găzduirea acestui eveniment notabil îi va aduce un plus consistent de vizibilitate. Sunt convins că toţi participanţii se vor convinge de potenţialul turistic al zonei şi vor pleca spre ţările lor şi către agenţiile de turism pe care le reprezintă cu mesajul 'Visit Romania, visit Braşov!'", declară Dumitru Luca, preşedintele ANAT.

Potrivit sursei citate, evenimentul, care va reprezenta cel mai important summit al profesioniştilor din turism găzduit de România în ultimii 15 ani, se va desfăşura la Poiana Braşov în perioada 13 - 14 iunie, continuând apoi la Braşov în perioada 14 - 15 iunie 2024, şi va reuni aproximativ 50 de reprezentanţi ai conducerilor asociaţiilor naţionale europene de profil, care grupează aproximativ 80.000 de tur-operatori şi agenţii de turism din Europa şi din alte ţări cu tradiţie în turism.

Participanţii la conferinţă vor beneficia şi de un program care le va oferi ocazia de a descoperi frumuseţile şi resursele turistice ale zonei Braşov. Va fi o oportunitate extraordinară pentru autorităţile naţionale şi locale dar şi pentru membrii ANAT să interacţioneze cu reprezentanţii principalelor pieţe de turism, contribuind astfel la consolidarea parteneriatelor şi la schimbul de bune practici în cadrul industriei turismului.

ANAT este membru asociat al ECTAA din anul 1999 şi membru cu drepturi depline de la 1 ianuarie 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană (UE).

ECTAA a fost înfiinţată în 1961 la Bad Kreuznach (Republica Federală Germania) de către asociaţiile naţionale ale agenţiilor de turism şi operatorilor de turism din cele şase state-membre fondatoare ale Pieţei Comune. Alte asociaţii naţionale s-au alăturat ECTAA, odată cu extinderile succesive ale Uniunii Europene, inclusiv România, în 2007.

Membrii ECTAA sunt asociaţiile naţionale ale statelor-membre ale Uniunii Europene, precum şi ale Norvegiei, Elveţiei şi Regatului Unit al Marii Britanii. În plus, există trei membri internaţionali: Tunisia, Malaezia şi Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.