Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferința Bitcoin 2022 din Miami: Cofondatorul Pay-Pal, Peter Thiel, îl numește pe Buffett 'sociopat'

Time
Peter Thiel

Conferința Bitcoin 2022 a fost plină de noi anunțuri, totuși Peter Thiel a furat spectacolul aruncând bancnote de 100 de dolari în mulțime și numindu-l pe Warren Buffet „bunic sociopat”. Ziua a doua a Bitcoin 2022 din Miami a fost la fel de colorată pe cât ne-am așteptat, cofondatorul Pay-Pal și capitalistul de risc Peter Thiel oferindu-și „lista de inamici” Bitcoin, în timp ce al treilea cel mai bogat om din Mexic, Ricardo Salinas, a dezvăluit că are 60% din portofoliu în Bitcoin, conform cointelegraph.com.

Thiel, unul dintre vorbitorii principali, a urcat pe scena principală Nakamoto a conferinței la începutul după-amiezii și a început discursul cu stil, aruncând în mulțime o grămadă de bancnote de 100 de dolari, în încercarea de a explica diferența dintre cripto și guvern. monedă fiat susținută.

În timp ce mulțimea a ajuns rapid după bani, Thiel a glumit: „Am crezut că voi trebuia să fiți maximaliști itcoin”.

Apoi a ținut un discurs energizant pro-Bitcoin, în care a prezis că Bitcoin va crește de 100 de ori față de prețul actual și că piețele financiare tradiționale se vor prăbuși în cele din urmă.

„Băncile centrale intră în faliment. Suntem la sfârșitul regimului banilor fiat.”

Thiel și-a oferit, de asemenea, lista de inamici în care i-a acordat legendarului investitor din Berkshire Hathaway Warren Buffett primul loc, etichetându-l „Inamicul nr.1”. Thiel l-a numit pe Buffett „bunic sociopat” – evident că a luat probleme cu comentariul critic al Bitcoin al CEO-ului Berkshire Hathaway .

Lista lui Thiel includea și CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon și CEO-ul Blackrock, Larry Fink, denunțând grupul de miliardari pentru conducerea unei „gerontocrații” – o societate condusă de bătrâni – împotriva criptomonedei.

Mai târziu în acea zi, miliardarul mexican, Ricardo Salinas și-a folosit cele 15 minute pe scena principală pentru a ținti obligațiunile și pentru a anunța că deține în prezent 60% din întregul său portofoliu de investiții lichide în Bitcoin - o creștere considerabilă față de cei 10% pe care îi deținea . decembrie 2020.

„Cu siguranță nu am obligațiuni... Am 60% în acțiuni Bitcoin și Bitcoin, și apoi 40% în acțiuni de active dure, cum ar fi mineri de petrol și gaze și aur, și acolo mă aflu.”

Salinas, a cărui valoare netă este estimată la aproximativ 12,8 miliarde de dolari, a fost un investitor timpuriu în Bitcoin. Într-un interviu acordat Cointelegraph , Salinas a spus că și-a cumpărat primul Bitcoin în 2013, când prețul mediu era de aproximativ 200 de dolari bucata.

La începutul zilei, Samson Mow, fostul șef de strategie al Blockstream, a anunțat că două noi jurisdicții se vor muta pentru a adopta Bitcoin ca mijloc legal. Insula Roatán și Madeira din Caraibe, o regiune autonomă a Portugaliei, au confirmat că vor adopta BTC ca mijloc legal. Se pare că Mexic ia în considerare de asemenea mutarea .

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, trebuia să vorbească penitenciarul joi, însă Conferința Bitcoin și-a anunțat oficial retragerea pe Twitter pe 7 aprilie, citând „circumstanțe neprevăzute”. În prezent există o stare de urgență în țară din cauza violenței în spirală a bandelor.

Ziua a 3-a a conferinței Bitcoin 2022 va include mai multe discuții din partea unor invitați de seamă, inclusiv o discuție la foc cu celebrul psiholog Jordan Peterson, un discurs principal al legendarului investitor Mike Novogratz, precum și o prezentare a directorului Thiel Capital, Eric Weinstein.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.