Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţa de securitate regională cu privire la Afganistan a lansat un apel la cooperare colectivă împotriva terorismului

Middle East Eyes
afganistan

O conferinţă de securitate regională găzduită miercuri de India a lansat un apel la cooperare colectivă pentru a evita ca Afganistanul să devină un refugiu pentru terorismul global, transmite dpa.

La conferinţă, convocată pentru a coordona o strategie comună cu privire la Afganistan după instalarea talibanilor la putere la Kabul în august, au luat parte înalţi responsabili de securitate internă din Rusia, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan.

În schimb, Pakistan şi China au declinat invitaţiile primite. China a invocat o suprapunere de program, în vreme ce, potrivit cotidianului The Dawn, consilierul pentru securitate naţională al Pakistanului, Moeed Yusuf, nu a dorit să participe şi a acuzat India că este 'un factor perturbator' în regiune.

'Declaraţia de la Delhi cu privire la Afganistan', emisă la finalul reuniunii, lansează un apel la cooperare pentru combatarea radicalizării, extremismului, separatismului, precum şi a traficului de droguri în regiune.

Documentul mai subliniază necesitatea unei guvernări deschise şi incluzive, cu reprezentare din toate segmentele societăţii, pentru un proces de reconciliere de succes în Afganistan, potrivit Agerpres.ro.

Totodată, declaraţia exprimă o îngrijorare profundă faţă de criza umanitară cu care se confruntă Afganistanul, şi evidenţiază că asistenţa de urgenţă ar trebui să parvină în ţară în mod direct şi fără obstacole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.