Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţa Internaţională SSIMA, la Oradea - În premieră, expoziţie de tehnologie medicală la Spitalul Judeţean

medicina nucleara sanador

Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA, organizată la Oradea până pe 10 septembrie, va cuprinde în premieră o expoziţie de tehnologie medicală la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, potrivit Agerpres.

"Este primul eveniment de acest gen din România, în care un spital îşi deschide porţile către tehnologie pentru a aduce inovaţiile aproape de medici. Este un eveniment unic, fiind primul spital din ţară care acceptă acest lucru, motiv pentru care mulţumim conducerii acestui spital. Avem un robot chirurgical adus din Anglia pentru acest eveniment pentru a fi arătat medicilor, care îl vor putea testa, prin demonstraţii live, dar şi alte inovaţii tehnologice care folosesc inteligenţa artificială", a declarat, luni, pentru AGERPRES, principalul organizator, Elena Ovreiu, fondator al International Summer School on Imaging for Medical Applications (SSIMA).

 



Co-organizatorul conferinţei, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, a precizat, în cadrul festivităţii de deschidere, că doreşte să facă din Spitalul Judeţean, care este cel mai mare din ţară, cu peste 1.900 de paturi, un spital modern, un spital smart, continuând pe un alt nivel investiţiile de ultimă oră făcute în ultimii zece ani.

"Din numeroasele vizite pe care le-am efectuat în spitale din lume, am constatat că fără tehnologie, fără inteligenţă artificială, fără preocuparea personalului medical de a-şi însuşi modul de funcţionare a acestor tehnologii inovative, posibilitatea de diagnostic şi de tratament sunt mult reduse. Din fericire, avem această ocazie nesperată de a accesa informaţii de ultim moment din tehnologia din domeniul medical şi din IT. Conferinţa SSIMA este un stimulent şi o ocazie nesperată de a putea lega acele contacte care să ne ajute să evoluăm într-un timp foarte scurt către scopul nostru de a fi un spital smart", a spus dr. Gheorghe Carp.

Aproape 200 de medici, doctoranzi, profesori de bioinginerie şi specialişti în tehnologii medicale din peste zece ţări participă, în perioada 5 - 10 septembrie, la Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare, eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est, aflat la a VI-a ediţie, găzduit, în premieră, de Oradea, în sala mare a Primăriei.

 



Scopul acestui eveniment este de a dezvolta acest domeniu în România, de a crea o comunitate medicală şi tehnică, de a aduce inginerii şi oamenii de business în acelaşi context cu medicii.

"Din discuţiile avute deja cu medicii participanţi, am aflat că au nevoie de oameni tehnici cu care să lucreze, deoarece tehnologia este din ce în ce mai avansată", a precizat, pentru AGERPRES, Elena Ovreiu.

Printre cei 40 de invitaţi se numără profesori de renume internaţional de la Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Stanford, precum şi miniştri şi secretari de stat.

Timp de o săptămână vor fi discutate subiecte legate de digitalizarea spitalelor (tehnologii care folosesc inteligenţa artificială, precum colonoscopia digitală, patologie digitală), chirurgie robotică, medicină de precizie.

Conferinţa este organizată de Şcoala Internaţională de Imagistică cu Aplicaţii în Medicină (SSIMA), în parteneriat cu Primăria Oradea şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida celei mai prestigioase societăţi profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI).

Totodată, evenimentul are loc cu susţinerea Universităţii Politehnica din Bucureşti, a Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

SSIMA urmăreşte dezvoltarea inovaţiei în domeniul tehnologiei medicale în România, aducând împreună lideri mondiali, cercetători, studenţi, antreprenori şi formatori de opinie din domeniile academic, afacerilor şi medicinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.