Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferința Națională a doctoranzilor Facultății de Teologie Ortodoxă la Mănăstirea Caraiman

Crucea de pe Caraiman

Prima parte a Conferinței Naționale a doctoranzilor Facultății de Teologie Ortodoxă din București se desfășoară până sâmbătă la Mănăstirea Caraiman din Bușteni, județul Prahova, conform basilica.ro

Lucrările au fost deschise joi de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, împreună cu Părintele Profesor Ioan Moldoveanu, decanul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din Bucureşti, și conf. dr. Adrian Lemeni, directorul Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” a facultății bucureștene.

Printre subiectele abordate de doctoranzi se numără îngrijirile paliative la copii, vestimentația din epoca Mântuitorului, dialogul ecumenic și provocările postmodernității.

Unele lucrări evocă și chipuri de slujitori vrednici ai Bisericii: Părintele Martir Florea Mureșan și Părintele Alexandru Enache din Brașov. O lucrare prezintă documente inedite despre desființarea schiturilor din Moldova în 1860.

Doctoranzii au fost împărțiți în două serii de aproximativ 20 de participanți fiecare, astfel încât să fie asigurată respectarea măsurilor de protecție sanitară. A doua serie va susține sesiunea de comunicări în perioada 10–13 iunie 2021

Referatele doctoranzilor vor fi publicate în a patra ediție a volumului Studia Doctoralia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.