Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţele TNB pe YouTube - Despre dans, poezie şi teatru cu Gigi Căciuleanu

ICR
Gigi Caciuleanu

Înregistrarea live a conferinţei "L'Om Gigi - Linii, Trasee, Semne, Sensuri", desfăşurată în cadrul Programului TNB - Parateatral şi susţinută de maestrul Gigi Căciuleanu pe 14 mai 2017, la sala Media a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, va fi transmisă joi, la ora 14.00 şi la 16.00 pe canalul de YouTube al teatrului, conform News.ro.

Conferinţa va putea fi vizionată pe: canalul Youtube - https://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti, pagina de Facebook a TNB - https://www.facebook.com/TNB.Ro/ sau pe website-ul TNB - pagina special creată pentru transmisii online https://www.tnb.ro/ro/livestreaming-tnb.

"A scrie dansuri, a coregrafia, a transpune într-o formă teatrală un univers de linii şi de volume: Dans, Desen, Poezie, fac parte, în ceea ce mă priveşte, din aceeasi lume; Trasee în spaţiu, linii pe hârtie sau pe ecran, unde energetice prin corp. Semne. Semnificaţii. Sensuri. Lucrurile se nasc într-o zonă vastă care se duce mai departe de creier şi inimă, cuprinzând corpul însuşi şi depăşindu-l ca volum. Sâmburii creaţiei par a-şi avea Big-Bangul în epicentrul acestei zone pe care aş numi-o respiraţia minţii. Şi se diversifică apoi în dans, teatru, desen şi/sau poezie; Foarte des îmbinându-se şi anulând frontierele dintre ele; Fiind complementare şi formând, datorită acestei origini comune, un tot. De fapt ceea ce vă propun nu este o conferintă ci mai degrabă un performance. Un joc dar nu o joacă. Pe tema limbajului, a vocabularului, a frazei şi până la urmă a textului, fie el dans, poem sau desen", spune Gigi Căciuleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.