Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict deschis Paris - Budapesta: Franța spune că impozitul minim pentru multinaționale se va introduce cu sau fără Ungaria

Reddit
multinationale companii dolari

Statele membre UE lucrează la modalităţi alternative pentru a implementa un impozit minim de 15% pentru multinaţionale, indiferent dacă Ungaria va sprijini sau nu această reformă, a declarat joi ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Un acord cu privire la subiectul taxării companiilor era aşteptat la ultima reuniune Ecofin, însă pe ultima sută de metri a apărut opoziţia Ungariei care a împiedicat ajungerea la un acord cu privire la un impozit minim de 15% pentru multinaţionale, în condiţiile în care pentru un acord ar fi fost nevoie de sprijinul tuturor celor 27 de state membre.

Franţa vrea ca Uniunea Europeană să fie prima entitate juridică ce va transpune în legislaţie un proiect istoric aprobat anul trecut de 140 de ţări, sub egida OECD, după cinci ani de dezbateri.

"Impozitul minim va fi implementat în lunile următoare cu sau fără sprijinul Ungariei. Europa nu mai poate fi luată ostatică de reaua-voinţă a unor state membre", a spus Bruno Le Maire la o conferinţă de presă.

Ministrul francez al Finanţelor a adăugat că lucrează împreună cu comisarul european pentru Afaceri Economice, Paolo Gentiloni, cu privire la alternativa legală care ar permite statelor membre să ocolească problema veto-ului Ungariei.

Intrarea în vigoare, în Europa, a acestui impozit minim pentru multinaţionale este prevăzută pentru data de 31 decembrie 2023. Dacă iniţial era programat să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, data a trebuit să fie amânată pentru 2024, ca răspuns la solicitările anumitor ţări care au cerut mai mult timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.