Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict diplomatic grav între Germania și Arabia Saudită. Regatul saudit și-a rechemat ambasadorul de la Berlin

orientul-mijlociu

Arabia Saudită a decis să-şi recheme ambasadorul de la Berlin pentru a protesta faţă de declaraţiile ministrului german al Afacerilor Externe ce lăsau să se înţeleagă că prim-ministrul libanez demisionar, Saad Hariri, este ţinut la Riad împotriva voinţei sale, a anunţat sâmbătă agenţia oficială saudită SPA, preluată de AFP.

Adevărul despre RENUNȚAREA Danei Grecu la emisiunea zilnică de la Antena 3

"Arabia Saudită a decis să-şi recheme, pentru consultări, ambasadorul din Germania şi va remite o scrisoare ambasadorului Germaniei în regat în semn de protest faţă de aceste declaraţii nefericite şi nejustificate", a indicat SPA, citând un purtător de cuvânt al ministerului saudit de externe. 

Cu puţin timp înainte de a pleca din Riad spre Paris, Hariri a afirmat, într-un tweet adresat ministrului german al Afacerilor Externe, Sigmar Gabriel, că nu îi este interzisă părăsirea Arabiei Saudite. 

"A spune că sunt reţinut în Arabia Saudită şi că-mi este interzisă părăsirea ţării reprezintă o minciună. Sunt în drum spre aeroport", a scris el. 

Hariri a plecat sâmbătă de la Riad spre Paris, la două săptămâni după demisia sa şi intense speculaţii privind libertatea sa de mişcare.

Citește și: Surprize, surprize! Cine-i va lua locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

Joi, Sigmar Gabriel a declarat, într-o conferinţă de presă la Berlin cu omologul său libanez, Gebran Bassil, că "Libanul riscă să recadă în grave confruntări politice şi poate militare". 

"Pentru a preveni aceasta, avem nevoie în special de reîntoarcerea prim-ministrului actual", a subliniat el, apreciind că Libanul "nu trebuie să devină o jucărie a (...) Siriei, Arabiei Saudite sau a altora". 

"Aceste declaraţii sunt hazardate, bazate pe informaţii eronate şi nu servesc stabilităţii în regiune", a comentat purtătorul de cuvânt al ministerului saudit al Afacerilor Externe, citat de agenţia SPA. 

"Ele au provocat uimirea Arabiei Saudite (...) care consideră că acestea nu reprezintă poziţia guvernului prieten german, care este un partener sigur în lupta contra terorismului şi extremismului şi în acţiunea de stabilire a securităţii în regiune", a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.