Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict diplomatic între Budapesta şi Luxemburg: 'Are aere de superioritate, e arogant şi frustrat'

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, l-a acuzat marţi pe omologul său luxemburghez, Jean Asselborn, de 'aere de superioritate' şi de 'aroganţă', după ce acesta a spus că Ungaria ar trebui exclusă din Uniunea Europeană din cauza poziţiei sale dure împotriva imigranţilor, transmite DPA.

Citeşte şi: INCIDENTE în coloana oficială a președintelui Franței, în București/ FOTO

Asselborn "s-a autoexclus din grupul politicienilor care ar trebui să fie luaţi în serios", a spus Szijjarto, citat de agenţia ungară de presă MTI.

Szijjarto a declarat despre ministrul de externe luxemburghez, un politician cu experienţă, că 'are aere de superioritate' şi că este 'arogant şi frustrat', făcând comparaţie între acesta şi instituţiile europene de la Bruxelles. El a mai afirmat despre Asselborn că este un politician 'de categorie uşoară', 'înclinat să distrugă securitatea şi cultura Europei'.

Citeşte şi: Vila lui Ceaușescu în The New York Times: Atenția este pe decorație, nu pe dictatură

Guvernul conservator din Ungaria, condus de premierul Viktor Orban, a intrat în mod repetat în conflict cu UE în ultimii ani pe teme precum migraţia, posibilitatea introducerii pedepsei capitale, vârsta de pensionare a judecătorilor sau independenţa Băncii Centrale.

Citeşte şi: NAUFRAGIU pe Dunăre. Două persoane au murit şi alte patru sunt date dispărute

Ungaria va organiza la 2 octombrie un referendum în cadrul căruia populaţia va fi întrebată dacă este de acord cu decizia UE ca solicitanţii de azil să fie redistribuiţi între statele blocului comunitar fără ca Budapesta să fie de acord.

Orban este făţiş împotriva imigranţilor. Ungaria a fost prima ţară din UE care a blocat venirea imigranţilor şi refugiaţilor, inclusiv prin ridicarea unui gard de-a lungul frontierei sale şi prin adoptarea unor legi care să descurajeze intrările pe teritoriul său.

"Cei care - precum Ungaria - construiesc garduri împotriva refugiaţilor care fug de război sau cei care încalcă libertatea presei sau independenţa sistemului judiciar ar trebui să fie excluşi din UE temporar sau, dacă este nevoie, permanent", a declarat Asselborn, într-un interviu apărut marţi în cotidianul german Die Welt, şi preluat de agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.