Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict între Guvern şi un consiliu judeţean: MFE reacţionează după ce a fost dat în judecată pentru 262 de milioane de euro

fonduri-europene

Documentația revizuită a proiectului de infrastructură a fost depusă partial de Consiliul Județean Ilfov (CJI) în data de 15 mai, iar acum „Ministerul așteaptă ca beneficiarul să depună documentația completă necesară aprobării proiectului”, au transmis reprezentanții ministerului, potrivit Mediafax.

„Ministerul Fondurilor Europene adaugă următoarele precizări, care reflectă pașii parcurși între timp pentru soluționarea aspectelor tehnice apărute în pregătirea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov”,spun reprezentanții ministerului.

Vezi şi: Top 3 mituri despre uleiul de motor și de ce să NU le crezi

„Pe parcursul lunilor aprilie și mai, beneficiarul proiectului, SC Apă Canal Ilfov SA., alături de consultantul angajat de acesta, a revizuit documentația în baza observațiilor reprezentanților JASPERS, acceptând prin aceasta faptul că respective documentație nu corespundea din punct de vedere tehnic și calitativ. Astfel, documentația revizuită a proiectului a fost depusă parțial de beneficiar în data de 15 mai”, menționează sursa citată.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, în acest moment, se așteaptă ca beneficiarul să depună documentația completă necesară aprobării proiectului. „Concomitent, MFE, prin AM POIM, analizează documentele deja depuse pentru a scurta timpul necesar evaluării. Mai mult decât atât, venind în sprijinul beneficiarului, MFE a aprobat demararea licitațiilor pentru acele componente din proiect pentru care nu există observații tehnice”, precizează ministerul.

Consiliul Județean Ilfov a anunțat că a dat în judecată Ministerul Fondurilor Europene și solicită plata a peste 260 de milioane de euro, reprezentând contravaloarea finanțării unui proiect de infrastructură, despre care Consiliul Județean spune că o așteaptă din anul 2014.

„Consiliul Județean Ilfov a înaintat astăzi, 3 iulie 2018, către Curtea de Apel București, acțiunea în Contencios Administrativ împotriva Ministerului Fondurilor Europene, prin care solicită plata sumei de 262,15 milioane de euro + TVA, reprezentând contravaloarea finanțării pierdute în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din județul Ilfov, POIM 2014-2020, ca urmare a încălcării dreptului la o bună administrare”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Ilfov, transmis marți.

Vezi şi: Top 10 expresii care îi fac pe ceilalți să aibă încredere în tine

Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov (CJI) acuză faptul că din anul 2014 așteaptă aceptul pentru depunerea documentației necesare, pentru obținerea fondurilor europene pentru respectivul proiect de infrasructură.

„Acțiunea înaintată astăzi probează că din anul 2014, de când a fost pregătit master-planul pentru perioada 2014-2020, Consiliul Județean Ilfov așteaptă acceptul pentru depunerea documentației pentru accesarea fondurilor europene. (...) Activitatea Autorității de Management a Ministerului Fondurilor Europene a încălcat însă principiul bunei administrări, din cauză că i-a permis propriului consultant, în speță JASPERS, să aibă o activitate abuzivă, discreționară, întârziind procedurile și făcând imposibilă obținerea finanțării”, se mai arată în comunicatul CJI.

Marian Petrache, președinte CJI, afirmă că 22 de localități depind de acest proiect de infrastructură.

Cetățenii județului Ilfov au fost privați de un drept pe care chiar statul român, prin Guvernul său, și l-a asumat odată cu aderarea la Uniunea Europeană. Rostul Consiliului Județean este să contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor, de aceea consider că gestul nostru este unul firesc. Peste 210.000 de oameni, din 22 de localități din Ilfov, depind de finanțarea acestui proiect”, a declarat Marian Petrache, președinte Consiliul Județean Ilfov.

Potrivit comunicatului CJI, valoarea inițială a investițiilor propuse prin acest proiect era de 342, 8 milioane de EURO cu TVA inclus (conform studiului de fezabilitate), de care ar fi beneficiat 22 de comune și orașe din județul Ilfov, precum: Măgurele, Pantelimon, Jilava, Mogoșoaia, Bragadiru, Cornetu, Clinceni, Domnești, Ciorogârla, Afumați, Balotești, Brănești, Cernica, Ciolpani, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Periș, Petrăchioaia, Tunari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.