Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict între Rusia și Italia: Ambasadorul Rusiei, convocat de ministru italian de externe pentru explicații după atacul la presa din peninsulă

italia rusia

Italia l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Roma pentru a protesta față de acuzațiile Moscovei potrivit cărora presa italiană desfășoară o campanie de propagandă antirusească prin acoperirea războiului din Ucraina.

Ministerul de Externe al Italiei a declarat că l-a convocat pe ambasadorul Serghei Razov pentru a respinge "insinuările privind presupusa implicare a mass-media din țara noastră într-o campanie antirusească", se arată într-un comunicat citat de The Gurdian.

Acesta a adăugat că a "respins cu fermitate acuzațiile de amoralitate" formulate de ministerul rus de externe la adresa unor oficiali și jurnaliști italieni anonimi.

Sâmbătă, ambasada Rusiei la Roma a postat pe Facebook pretinse extrase dintr-un raport al Ministerului rus de Externe privind "încălcarea drepturilor cetățenilor ruși" în străinătate.

Raportul critică "o campanie deschisă antirusească în mass-media italiană" de la invazia Rusiei în Ucraina, o "abordare părtinitoare" care, potrivit acestuia, "are o influență esențială asupra atitudinii italienilor față de ruși".

"Marea campanie lansată în Italia împotriva culturii ruse și a reprezentanților săi a dus la o serie de incidente neplăcute", a afirmat raportul, inclusiv la presupuse discriminări în sectorul sanitar și în cel bancar.

Într-o postare separată, ambasada a declarat că Razov a respins criticile în timpul întâlnirii sale cu secretarul general al Ministerului de Externe al Italiei.

Razov "a subliniat că linia de propagandă care domină în mass-media italiană cu greu poate fi calificată altfel decât ca fiind ostilă", a precizat ambasada.

Aceasta a susținut că ambasadorul "a făcut apel la moderație și echilibru, tradiționale pentru politica externă italiană, în interesul menținerii pe termen lung a relațiilor pozitive și a cooperării între popoarele rus și italian".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.