Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT major între Biserica Catolică și Parlamentul European: Episcopii din Europa le cer lui Dacian Cioloș și celorlalți să respecte deciziile țărilor din UE

Parlamentul European
Parlamentul European Ursula von der Leyen

Protejarea vieții și respectarea drepturilor statelor membre și a competențelor specifice Uniunii Europene: acestea sunt punctele principale ale scrisorii adresată de Comisia Conferințelor Episcopale din Europa (COMECE) Parlamentului European care a contestat legea din Polonia împotriva avortului.

Într-o scrisoare trimisă președintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli, Comisia Conferințelor Episcopale din Europa (COMECE) își exprimă îngrijorarea cu privire la unele subiecte și puncte cheie ale rezoluției Parlamentului European, din 26 noiembrie 2020, privind dreptul la avort în Polonia, deoarece ar submina statul de drept și ar contesta dreptul fundamental la obiecția de conștiință, scrie www.vaticannews.va.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

O sentință din 22 octombrie 2020 a Curții Constituționale din Polonia a declarat neconstituțional – întrucât nu respectă articolele Legii fundamentale privind protecția vieții copilului nenăscut – orice tip de avort, cu excepția întreruperilor de sarcină solicitate de femeile care au fost victime ale incestului sau violului sau, în cazul în care există un pericol pentru viața mamei.

De asemenea, a fost declarată ilegală întreruperea sarcinii în caz de malformații grave și letale ale fătului și probleme de sănătate, chiar și în cazul în care ar implica inevitabila moarte post-partum a nou-născutului. Parlamentul European a contestat legea din Polonia, susținând că prevenirea întreruperii sarcinii, chiar și în cazurile de malformații fetale grave și ireversibile, ar conduce la o creștere a avorturilor ilegale și, în același timp, mai periculoase, punându-se astfel în pericol sănătatea și viața femeilor.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

„Biserica Catolică, care se străduiește să sprijine femeile în situațiile de viață cauzate de sarcini dificile sau nedorite, solicită protecția și îngrijirea vieții pe cale să se nască”, se spune în scrisoarea Comisiei Conferințelor Episcopale din Europa. „Fiecare om este chemat la viață de Dumnezeu și are nevoie de protecție, mai ales atunci când se află în condiții de vulnerabilitate. O protecție specială și o îngrijire a copilului, înainte și după naștere este exprimată și în standardele juridice internaționale, de exemplu în Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului” – se amintește în scrisoarea Episcopilor europeni.

În document se evidențiază importanța acordării sprijinului femeilor aflate în situații dificile de viață, precum în cazul sarcinilor nedorite sau problematice, remarcându-se totodată faptul că „din punct de vedere juridic, nici legislația Uniunii Europene, nici Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu prevăd dreptul la avort, chestiunea fiind de competența sistemelor juridice ale statelor membre”.

Citește și: Medicul Emilian Imbri trage un puternic semnal de alarmă: ‘Numărul persoanelor care vin spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.