Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT puternic între premierul Slovaciei și demisionarul Matteo Renzi: A făcut ȘANTAJ

PD: RENZI, C'E UNA SINISTRA OSSESSIONATA DA DENARO

Votanţii nu pot fi şantajaţi şi niciun un lider din lume nu poate fi chiar atât de 'macho' încât să-şi poată permite să spună alegătorilor că va demisiona dacă votul dat la un referendum nu va fi conform cu dorinţele sale, a declarat premierul slovac Robert Fico, referindu-se la omologul său italian care şi-a dat miercuri seară demisia, Matteo Renzi, şi pe care îl consideră astfel responsabil în eventualitatea unei destabilizări a zonei euro, relatează agenţia TASR.

Alegătorii italieni au respins duminică la referendum reforma constituţională propusă de Matteo Renzi, care a condiţionat rămânerea sa în fruntea guvernului de aprobarea acestei reforme, informează agerpres.ro.

Citește și: El e bărbatul care a DEZVIRGINAT-O pe Simona Halep: I-a fost ANTRENOR / FOTO

'Era evident că Renzi va încasa o lovitură şi a primit una serioasă. Cea mai mare greşeală politică este să-ţi şantajezi alegătorii în acest mod într-o problemă internă. Italia face parte din zona euro. Dacă s-ar ajunge la alegeri anticipate, să ne imaginăm pentru un moment cum ar fi ca un comic (Beppe Grillo, liderul Mişcării Cinci Stele, n.red.) să formeze un guvern şi să ceară un referendum privind moneda euro', a explicat premierul Slovaciei, ţara care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

'Prin urmare, îndrăznesc să spun că Renzi este direct responsabil pentru o potenţială destabilizare a zonei euro ce ar putea surveni în lunile următoare, întrucât a lăsat agenda politică internă să afecteze chestiuni ce au o influenţă nu doar asupra Europei, ci şi a lumii întregi', a mai spus Fico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.