Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT Rusia cere ca SUA să își retragă soldații din Siria: 'Armata americană este o forță de ocupație'

putin trump

Rusia a cerut joi ca orice soldat american rămas în Siria să părăsească această ţară, denunţând totodată SUA drept forţă de ocupaţie a Siriei devastate de război, relatează agenţia DPA.

''În ce priveşte prezenţa soldaţilor americani în Siria, poziţia noastră este binecunoscută. Numai unităţile ruseşti sunt prezente în Siria în mod legitim, la cererea conducerii Siriei'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează agerpres.ro.

Citește și: Pensiile și salariile sunt vizate- Măsurile propuse de noul Guvern

SUA şi-au retras brusc forţele din nordul Siriei la începutul acestei luni, cu câteva zile înainte ca aliatul ei din NATO, Turcia, să înceapă o ofensivă militară împotriva miliţiilor kurde din regiunea protejată anterior de trupe americane.

Rusia, principalul aliat al regimului sirian, a ajuns săptămâna aceasta la un acord cu Turcia care prevede că cele două ţări vor controla în comun părţi din nordul Siriei vizate de ofensiva turcă, fiind astfel oprită această ofensivă, dar în acelaşi timp militanţii kurzi se văd astfel forţaţi să părăsească respectivele zone.

Citește și: PSD reacționează după ce Orban a prezentat lista miniștrilor: ‘Rușine, PNL’

Preşedintele Donald Trump, care a ordonat retragerea trupelor americane din Siria, a declarat într-un mesaj televizat că efective reduse ale trupelor americane vor rămâne totuşi în Siria, în special pentru a proteja instalaţiile petroliere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.