Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT sângeros în nordul Mexicului - Poliţişti şi membrii unui cartel morţi după schimb violent de focuri

cbc.ca
cartel droguri mexic

Zece membri ai unui cartel şi patru poliţişti au murit, sâmbătă, în timpul unui schimb de focuri într-un oraş mexican de la graniţa cu Statele Unite, informează Reuters, citată de NEWS.ro.

Guvernul statului Coahuila a transmis că poliţia a înfruntat sâmbătă un grup armat din oraşul Villa Union, aflat la 65 de kilometri de oraşul de graniţă Piedras Negras.

Guvernatorul Miguel Angel Riquelme a declarat reporterilor că statul a acţionat decisiv pentru a prinde membrii cartelului. Patru poliţişti au fost ucişi şi şase au fost răniţi.

Conflictul a durat mai mult de o oră, timp în care zece membri din bandă au fost ucişi, trei dintre ei de forţele de securitate în urmărire, a mai spus Riquelme.

Guvernatorul a adăugat că autorităţile au identificat 14 vehicule implicate în atac şi au confiscat zeci de arme. Riquelme este de părere că persoanele armate făceau parte din Cartelul din nord-est.

În urmă cu câteva zile, preşedintele american Donald Trump a spus că va declara cartelurile drept grupări teroriste. De cealaltă parte, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat vineri că nu acceptă nicio intervenţie străină în treburile interne ale ţării sale.

Lopez Obrador a declarat că Mexicul se va ocupa de problemă, lucru punctat şi de Riquelme, membru al unui partid de opoziţie. „Nu cred că Mexicul are nevoie de o intervenţie. Cred că Mexicul are nevoie de colaborare şi cooperare”.

Săptămâna viitoare, procurorul general al SUA, William Barr, urmează să viziteze Mexicul pentru a discuta cooperarea privind securitatea.

Lopez Obrador şi-a început mandatul în urmă cu un an, când a promis că va pune capăt conflictelor armate din ţară, după mai bine de zece ani de violenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.