DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CONFLICT TOTAL în Justiție: Asociaţia Magistraţilor îi DESFIINȚEAZĂ pe cei care au dat aviz negativ în CSM

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) spune că avizul negativ dat joi în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii "a făcut una cu pământul" toate propunerile asociaţiei, şi odată cu ele, au fost date de-o parte strădaniile de câţiva ani pentru a-i convinge pe titularii dreptului de iniţiativă şi pe legiuitor că o modificare a bazei sistemului judiciar nu se face nici din pix şi nici fără implicarea directă, efectivă şi permanentă a reprezentanţilor acestui sistem, a colegilor magistraţi, a asociaţiilor profesionale.

AMR spune că a făcut eforturi susţinute pentru a participa, în anii 2015 şi 2016, la grupurile de lucru privind proiectul de modificare a Legilor Justiţiei iniţiat de Consiliul Superior al Magistraturii şi pentru a redacta observaţii/propuneri argumentate cu luarea în considerare a realităţilor şi necesităţilor sistemului judiciar, iar unele momente nu au fost deloc uşoare întrucât CSM şi/sau Ministerul Justiţiei încercau să impună propuneri care confirmau o stare de lucruri contrară dorinţei sau voinţei magistraţilor şi bunului mers al sistemului.

Citește și: Detaliu interesant! Cui i-a cedat TOATE casele Gabriel Sandu, omul care l-a denunțat, miercuri, pe fostul președinte Traian Băsescu

"Tot astfel, la anunţarea, în timpului vacanţei judecătoreşti, a unul nou val de propuneri de la Ministerul Justiţiei, Asociaţia Magistraţilor din România şi-a reluat demersurile, solicitând forma scrisă a proiectului, consultând magistraţii, analizând proiectul cu bună-credinţă, comparându-l cu dispoziţiile şi propunerile anterioare, cu starea actuală a sistemului, redactând şi transmiţând observaţii către Consiliul Superior al Magistraturii. De data asta, cu nădejdea că lucrurile nelalocul lor, vătămătoare, purtătoare de regres, vor fi judecate drept, iar CSM ne va susţine în înlăturarea lor", afirmă reprezentanţii AMR.

Ei susţin că avizul negativ dat vineri în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii "a făcut una cu pământul toate propunerile, bune sau nu, necesare sau prejudiciante, de înlăturat sau perfectibile".

Citește și: Avalanșă de scumpiri! Unde sunt așteptate cele mai mari creșteri

"Şi odată cu ele, au fost date de-o parte strădaniile noastre de câţiva ani pentru a-i convinge pe titularii dreptului de iniţiativă şi pe legiuitor că trebuie să fim ascultaţi, că ştim ce spunem, că nu ne apucăm de opinii doar ca să nu tăcem, că o modificare a bazei sistemului judiciar nu se face nici din pix şi nici fără implicarea directă, efectivă şi permanentă a reprezentanţilor acestui sistem, a colegilor magistraţi, a asociaţiilor profesionale. (...) Întrebarea arzătoare care se pune este ce vom face acum, când, faţă de avizul negativ, CSM nu va mai putea susţine „din lojă”, după cunoscuta procedură, punctele de vedere trimise de colegii din ţară, în faţa legiuitorului? Cu atât mai mult cu cât, pe lângă propunerile MJ, aveam şi noi propuneri cu privire la chestiuni importante (ca să nu mai vorbim despre cele ce trebuiau adaptate legislativ ca urmare a deciziilor Curţii Constituţionale).Vom lăsa de izbelişte modificarea acestor legi pe care este clădit sistemul? Am sperat, după experienţele trecute nefericite, când CSM se delimita de noi, că acum vom merge împreună şi vom fi o forţă, în sensul bun al cuvântului, chiar dacă, sub anumite aspecte, aveam/avem opinii diferite", adaugă reprezentanţii AMR.

Citește și: Nu este soția! Pe cine a ÎNSĂRCINAT Dan Diaconescu să se ocupe de afacerile sale

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ joi propunerilor de modificare a legilor Justiţiei. Avizul CSM este consultativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.