Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul armat din Ucraina a reizbucnit

ucraina

Forţele Armate ale Ucrainei au început, vineri seară, să tragă asupra poziţiilor din nord-vestul localităţii Doneţk ale Republicii Populare Doneţk – a comunicat şeful administraţiei raionului Kuibîşevski din localitatea Doneţk, Ivan Prihodko.

„Militarii ucraineni au început să tragă la ora 18:15 (ora locală). Potrivit informaţiilor preliminare, se trage din aruncătoare de mine cu calibrul 82 milimetri” – a arătat Prihodko, citat de agenţia de ştiri din Doneţk.

„În jurul orei 19:20 (ora locală), Forţele Armate ale Ucrainei au deschis focul asupra localităţii Jabunki din apropiere de Doneţk” – a mai adăugat Prihodko, citat de aceeaşi sursă. Potrivit înţelegerii realizate la convorbirile de pace de la Minsk, începând de la 1 septembrie, pe linia frontului din Donbass se va fi institui încetarea totală a focului. Cu toate acestea din direcţia Forţelor Armate ale Ucrainei se înregistrează regulat focuri răzleţe.

Un militar ucrainean a fost ucis vineri de tiruri trase în apropierea ruinelor aeroportului din Doneţk, capitala rebelilor în estul separatist prorus, a anunţat armata ucraineană.

"Un soldat a fost ucis şi altul rănit", a anunţat Statul Major al armatei ucrainene într-un comunicat vineri seară, citat de AFP.

Armata ucraineană a anunţat anterior tiruri ale rebelilor împotriva poziţiilor sale lângă satul Piski, localitate controlată de Kiev în apropierea ruinelor aeroportului din Doneţk, sub controlul rebelilor din ianuarie.

Un alt atac al rebelilor a avut loc în această zonă marţi şi a ucis un militar ucrainean.

Aceste atacuri ilustrează fragilitatea noului armistiţiu instaurat la 1 septembrie pentru a limita victimele într-un conflict ce a făcut peste 8.000 de morţi în 18 luni.

Aeroportul din Doneţk a fost timp de mai multe luni scena unor lupte grele între armata ucraineană şi separatiştii proruşi înainte de a trece sub controlul rebelilor. Această zonă rămâne unul dintre principalele puncte fierbinţi ale conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.