Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Gaza continuă: Yahya Sinwar, dat dispărut de egipteni - Șanse slabe pentru un armistițiu înaintea Ramadanului

Belal Khaled/Anadolu Agency via Getty Images
gaza

Un oficial al Hamas, fără nume, spune pentru Wall Street Journal că, deși există un progres lent în ceea ce privește un acord pentru un acord temporar de încetare a focului și ostatici, pare puțin probabil ca acesta să fie ajuns înainte de Ramadan și, în schimb, s-ar putea realiza în primul weekend sărbătorii musulmane.

Raportul mai spune că oficialii egipteni și qatarezi spun că nu a existat niciun contact cu liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, de cel puțin o săptămână.

Raportul a venit la o zi după ce Israelul nu a trimis o echipă de negocieri la Cairo după ce a primit un răspuns nesatisfăcător din partea Hamas cu privire la cel mai recent cadru pentru un acord pentru ostatici încheiat la Paris weekendul trecut.

Organizația teroristă din Gaza a refuzat să răspundă cererii Ierusalimului de a furniza o listă de ostatici vii și de a bloca câți prizonieri palestinieni trebuie să elibereze Israelul pentru fiecare ostatic eliberat, a declarat un oficial israelian.

Oficiali nenumiți citați de Channel 12, Ynet și alții au spus că Ierusalimul suspectează că Sinwar nu are intenția de a ajunge la un acord în zilele următoare și speră să intensifice violența în timpul Ramadanului, care este așteptat să înceapă pe 10 martie.

Într-un astfel de scenariu, Israelul se tem de o escaladare nu doar de-a lungul granițelor sale cu Gaza și Liban, ci și în Cisiordania, unde tensiunile sunt mari, precum și în Ierusalim, unde ciocnirile asupra Muntelui Templului și accesul la Sfânta site-ul sunt larg așteptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.