Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Kashmir lovește Bolywood-ul - Pakistanul interzice filmele indiene

kashmir

Industria de film, care joacă un rol important atât în India, cât şi în Pakistan, a simţit imediat impactul tensiunilor militare care s-au redus între aceste două ţări vecine şi rivale, potrivit Variety.

Pakistan Film Exhibitors Association a anunţat că boicotează conţinutul indian şi că niciun film indian nu va fi lansat în Pakistan.

Ministrul pakistanez al Informaţiilor Fawad Chaudhry a solicitat autorităţii de reglementare online a mass-media să acţioneze împotriva mesajelor influenţate de India.

Cele două ţări şi-au disputat în repetate rânduri provincia Caşmir, de când şi-au câştigat independenţa lor în 1947.

Tensiunile au escaladat în ultimele zile după ce o escadrilă de avioane indiene au traversat aşa-numita "linie de control" dintre cele două ţări, marţi, şi a bombardat ceea ce India susţine că era o tabără de antrenament pentru grupul terorist Jaish-e-Mohammad.

Miercuri, Pakistanul a anunţat că două avioane indiene au fost doborâte în spaţiul său aerian şi doi piloţi arestaţi. India a anunţat că un avion pakistanez a fost doborât în spaţiul aerian indian şi că un elicopter indian s-a prăbuşit în apropierea graniţei.

Bollywoodul a lansat propriile greve. Fox Star Studios India a decis să nu lanseze comedia "Total Dhamaal" în Pakistan. Distribuitorul Maddock Films a anulat premiera din Pakistan a filmelor "Luka Chuppi" (programată pe 1 martie), "Arjun Patiala" şi "Made In China".

Federaţia angajaţilor din cinema din India de Vest a cerut interzicerea totală a artiştilor din Pakistan şi pedepsirea producătorilor din India care angajează talente din Pakistan. Cântăreţii pakistanezi sunt foarte populari pe coloanele sonore ale filmelor de la Bollywood. Cele două ţări şi-au interzis reciproc artiştii între 2016 şi 2017.

Naţionalismul este deja în creştere. Lansarea filmului "Uri-The Surgical Strike" pe 11 ianuarie, care descrie o operaţiune a armatei indiene în Pakistan, este un mare succes în India, cu încasări de peste 42 de milioane de dolari şi continuă să ruleze în cinematografe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.