Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Nagorno-Karabah - Armenia acuză Turcia de intervenție directă

Nagorno-Karabah

Armenia a acuzat luni Turcia că a furnizat sprijin militar direct Azerbaidjanului în confruntarea dintre cele două foste republici sovietice în regiunea disputată Nagorno-Karabah, relatează Reuters citată de Agerpres.

Ministerul de Externe armean a transmis într-un comunicat că Turcia are o "prezenţă directă pe teren" şi că experţi militari turci "luptă cot la cot" alături de Azerbaidjan, despre care se crede că foloseşte arme turceşti, inclusiv drone şi avioane de război, notează sursa citată.

Azerbaidjanul a negat acuzaţiile.

Turcia a reacţionat luni, afirmând prin vocea ministrului apărării Hulusi Akar că ''Armenia trebuie să înceteze imediat atacurile, să-şi trimită înapoi mercenarii şi teroriştii pe care i-a adus din exterior şi să se retragă de pe pământurile Azerbaidjanului''.

Totodată, Kremlinul a îndemnat Azerbaidjanul şi Armenia să pună capăt oricărei activităţi militare care ar putea inflama şi mai mult tensiunile pe tema Nagorno-Karabah şi a menţionat că aceste confruntări reprezintă un motiv serios de îngrijorare pentru Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Moscova urmăreşte foarte îndeaproape situaţia şi că acest conflict trebuie rezolvat pe cale diplomatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.