Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Siria aprinde spiritele la nivel mondial: Rusia acuză Franţa de acţiuni ilegale

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Conflictul din Siria generează contre între marile puteri monadiale. Ministerul rus de Externe acuză că raidurile aeriene efectuate de Forţele Aeriene franceze în Siria, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, sunt ilegale, dat fiind că nu au aprobarea Naţiunilor Unite.

"Raidurile aeriene efectuate de Franţa împotriva poziţiilor teroriste din Siria sunt ilegale, fiind în afara dreptului internaţional", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de site-ul de ştiri TGcom.it, potrivit Mediafax.

"Franţa a demarat raidurile aeriene fără aprobarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi fără consimţământul Administraţiei legitime a Siriei", argumentează oficialul rus.

"Am vrea să ştim mai multe despre conceptul de autoapărare sub formă de raiduri aeriene, concept prezentat de Franţa pentru a efectua raiduri aeriene asupra unui stat suveran fără niciun fel de aprobare, în afara reglementărilor internaţionale", a subliniat Maria Zaharova.

"Referendumul din fosta regiune ucraineană Crimeea a fost condamnat la nivel internaţional, dar atacurile aeriene fără aprobarea Consiliului de Securitate ONU şi fără aprobarea Administraţiei din Siria sunt o formă de autoapărare...", a spus ironic oficialul rus.

Avioane militare franceze au efectuat în ultimele zile raiduri aeriene în Siria, preşedintele Francois Hollande explicând că este vorba de o misiune de "autoapărare" în faţa terorismului.

Vezi şi: Franţa intră în 'joc': Atacuri aeriene în Siria

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.