Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Ucraina trimite unde de șoc și în Filipine - Guvernul de la Manila acordă subvenţii pentru combustibil

Guvernul din Filipine alocă cel puţin 3 miliarde de pesos (60 de milioane de dolari SUA) ca subvenţii pentru combustibil, în contextul creşterii preţului la petrol din cauza conflictului ruso-ucrainean, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al preşedinţiei, transmite dpa.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a aprobat în cursul nopţii aceste subvenţii destinate şoferilor din transportul public, fermierilor şi pescarilor, a precizat Karlo Nograles.

"Conflictul din Ucraina are implicaţii economice, comerciale şi de resurse umane pentru ţara noastră şi poporul nostru", a adăugat Nograles, făcând totodată apel la "încetarea imediată a pierderilor inutile de vieţi" şi îndemnând "statele implicate să ajungă la un acord capabil să contribuie la împiedicarea unei conflagraţii ce poate cuprinde o lume care se zbate să-şi revină din pandemia de COVID-19".

Duterte a aprobat şi alte măsuri pentru creşterea proviziilor de alimente, stabilizarea preţurilor şi oferirea de asistenţă socială, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Dacă este necesar, guvernul "este pregătit să implementeze controlul preţurilor", a mai spus acesta.

Economiştii avertizează că preţurile la alimente vor creşte, în condiţiile în care se aşteaptă ca importurile din Ucraina şi Rusia să fie perturbate de conflict.

Ucraina a fost a patra cea mai mare sursă pentru importurile de cereale în general în Filipine în 2020 şi a treia pentru cele de grâu, în timp ce Rusia livrează o şesime din importul de petrol al Manilei.

Steven Cua, preşedintele unei asociaţii a proprietarilor de supermarketuri din Filipine, a indicat că ar fi "înţelept" ca oamenii să-şi facă provizii suplimentare acum, pe fondul preocupărilor privind creşteri de preţ în cazul escaladării conflictului. "Nu e cazul de cumpărături de panică, dar dacă vă permiteţi poate ar fi înţelept să vă faceţi provizii pentru următoarele două săptămâni", a recomandat acesta pe postul de ştiri Teleradyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.