Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Yemen a ajuns la cote nebănuite: Reuniune de urgenţă în Kuweit

yemen

Negocierile pentru găsirea unei soluţii politice la conflictul din Yemen urmează să se deschidă joi seara, în Kuweit, sub egida ONU, după sosirea delegaţiei rebelilor cu o întârziere de trei zile, relatează AFP. 'Ei (membrii delegaţiei) au sosit' din Oman, a declarat Charbel Raji, purtător de cuvânt al emisarului ONU în Yemen, Ismail Ould Sheikh Ahmed.

Negocierile de pace, mediate de ONU, urmau să înceapă luni, dar au fost amânate din cauza refuzului rebelilor şi al aliaţilor lor - partizani ai fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh - de a-şi trimite reprezentanţii la timp. Sesiunea inaugurală a acestor discuţii este prevăzută să înceapă la 19.00 (16.00 GMT), a anunţat o sursă a delegaţiei guvernamentale, precizând că a fost informată de serviciile emisarului ONU.

SUA i-au încurajat joi pe rebelii din Yemen să 'participe într-o manieră constructivă' la negocierile din Kuweit. O soluţionare a conflictului din Yemen 'va permite de asemenea, să se concentreze asupra unor ameninţări ca Aqpa (Al-Qaida în Peninsula Arabă) şi a altor grupări extremiste din regiune', a declarat, la Riad, Ben Rhodes, consilier al preşedintelui american. De la intervenţia coaliţiei arabe, în urmă cu 13 luni, războiul din Yemen s-a soldat cu 6.400 morţi, jumătate fiind civili, şi cel puţin 30.500 de răniţi, potrivit ONU, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.