Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul Rusia-Turcia escaladeaza. Turcii avertizati sa nu calatoreasca in Rusia: Sunt probleme

alerta

Ministerul Afacerilor Externe al Turciei le-a recomandat cetăţenilor turci să evite călătoriile în Rusia dacă acestea nu sunt absolut necesare, informează Reuters.

"În contextul evenimentelor care au avut loc în ultimele zile în relaţiile dintre Turcia şi Federaţia Rusă, din 24 noiembrie 2015 se constată probleme pentru cetăţenii turci în ceea ce priveşte deplasările şi şederea în Federaţia Rusă. Până la clarificarea situaţiei, ar fi util ca cetăţenii noştri să nu călătorească în această ţară dacă nu este absolut necesar", se spune într-un comunicat plasat pe site-ul diplomaţiei turce.

Citeste si: Rusia pune la cale un război: ”Vom avea un răspuns militar”

Anterior, şi MAE al Federaţiei Ruse le-a 'recomandat' cetăţenilor ruşi să evite călătoriile în Turcia, iar celor care se află deja pe teritoriul turc să revină cât mai repede în ţară. De asemenea, agenţia federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice cu destinaţia Turcia, atenţionând cu penalizări la adresa acelor operatori care vor continua să le comercializeze.

Citeste si: Rusia mai dă o lovitură Turciei: Anunțul făcut de Moscova

Rusia susţine că un avion de vânătoare Su-24 a fost doborât marţi de armata turcă în spaţiul aerian al Siriei, fără nicio somaţie, şi a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara susţine contrariul, afirmând că avionul rus încălcase spaţiul aerian al Turciei şi a fost avertizat 'de zece ori timp de cinci minute' înainte de a fi doborât de o rachetă lansată de un F-16. Acest incident a declanşat o gravă criză diplomatică între cele două ţări.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.