Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul SUA-Rusia depăşeşte limitele planetei: Ruşii denunţă începerea militarizării spaţiului cosmic

sua rusia

Rusia va fi nevoită să ia măsuri reciproce şi asimetrice în replică la posibilele ameninţări ce rezultă din intenţiile SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare, a declarat sâmbătă un oficial al armatei ruse, citat de Xinhua, potrivit Agerpres.

Potrivit şefului Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, intenţiile SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare, în particular decizia de a forma o Forţă Spaţială, creează premisele militarizării spaţiului cosmic.

CITEȘTE ȘI: Care este băutura ideală la micul dejun? NU este cafeaua

"Toate aceste acţiuni ar putea duce la o agravare semnificativă a situaţiei militare şi politice, iar Rusia va trebui să răspundă emergenţei ameninţărilor militare cu măsuri similare şi asimetrice", a declarat Gherasimov, citat de grupul media rus Sputnik, controlat de Kremlin, la o conferinţă privind strategia apărării. 

Luna trecută, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care cerea Pentagonului să elaboreze un proiect de lege privind crearea Forţei Spaţiale a SUA, considerată de Casa Albă drept "un pas îndrăzneţ şi strategic către garantarea dominaţiei spaţiale americane". Pentagonul a anunţat vineri că a trimis Congresului proiectul său de lege prin care se creează o "forţă spaţială".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.