Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntare DIRECTĂ între Geoană și Turcescu: întrebare de 1000 de puncte, în Comisia de anchetă

În comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009 a avut loc o confruntare directă între Mircea Geoană și Robert Turcescu, adică fostul candidat la prezidențiale și fostul jurnalist care a moderat dezbarerea Geoană-Băsescu.

Robert Turcescu l-a întrebat direct pe Mircea Geoană despre cel mai controversat moment al alegerilor din 2009. ”Aș vrea să vă întreb dacă aveți idee, la atâția ani distanță, cât v-a costat celebra vizită la Sorin Ovidiu Vântu?”, a întrebat Turcescu.

Geoană a explicat că el consideră că impactul a fost modest, dar a spus că mai important este cine a fost cel care a pus pe urmele sale un filaj.

”Este o comisie parlamentară de anchetă pentru 2009, nu este o comisie parlamentară de anchetă care se uită la rezultate sociologice.

Da, a existat un sondaj, nu mai știu cât de masiv a fost. A fost făcut cu CURS, am avut și o echipă din SUA de consultanți, ceea ce este normal, așa

Cât de mult sau cât de puțin a contat vizita mea din seara respectivă. Nu știu, este o chestiune subiectivă. Cred că e mai important cine stătea pe urmele unui candidat la prezidențiale să urmărească unde merge, cum apare un filaj în spatele unui candidat la președinție, cred că asta pe dumneavoastră ar trebui să vă intereseze.

În opinia mea, a fost un pretext și care a avut un impact modest. Dacă ne uităm în sondaje, diferențele erau semnificative”, a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană susține că despre vizita sa la Sorin Ovidiu Vântu s-ar fi aflat chiar din tabăra mogulului.

”Mie mi se pare ciudat ca undeva spre orele 23.00 să existe cineva care în mod evident era pe urmele candidatului prezidențial. A fost o metodă instituțională sau pur și simplu o curiozitate jurnalistică? Asta nu pot să știu.

Nu sunt foarte multe persoane din interiorul PSD mulți oameni care să fi știut, nu am discutat cu staff-ul de campanie. Cred că dacă ar trebui să răspundem la această întrebare ar trebui să întrebați la interlocutorul meu, din direcția aceea”, a mai spus Geoană.

Robert Turcescu a revenit cu o întrebare și l-a întrebat pe Geoană despre declarațiile Mihaelei Geoană, cea care spunea că soțul său a fost atacat energetic. Totodată, Turcescu l-a întrebat pe Geoană dacă este adevărat că în ziua dezbaterii prezidențiale s-a consultat cu Viorel Hrebenciuc, ce vor face dacă apar pozele vizitei la Vântu.

Mircea Geoană a spus că ”voi trece peste modul inelegant prin care ați început discuția, introducând elementele de familie”. De asemenea, pe al doilea punct al întrebării, Geoană a explicat că înaintea dezbaterii Victor Ponta este cel care i-a spus să nu recunoască celebra vizită.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.