Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntare dură între Cristi Dănileț și Dan Andronic: Cei doi și-au aruncat cuvinte grele

danilet

Confruntare dură între judecătorul Cristian Dănileț și jurnalistul Dan Andronic. Cei doi și-au aruncat cuvinte grele în direct, la Realitatea TV. Totul s-a întâmplat după ce jurnalistul a scris că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. Ca răspuns, magistratul a sesizat Parchetul în acest sens.

Citește și: Gigi Becali s-a dezlănțuit: A dat afară trei jucători de la Steaua

"Este cuvântul lui Andronic impotriva cuvântului meu. Eu sunt magistrat și respect legea. Pentru mine a vorbi, a nominaliza, a deține informații secrete constituie infracțiune. Nu am intrat, nu am fotocopiat, nu am multiplicat, nu am deținut și nu am vorbit punctual despre informațiile la care am avut acces în baza unei autorizații speciale emise pe baza unui certificat ORNISS", a declarat judecătorul.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

Întrebat de Andronic dacă a existat aprobarea CSAT pentru accesul în arhiva SIPA, Cristi Danileț a susținut că "am intrat în baza unei autorizații emise în baza unui certificat ORNISS, având la îndemână și ordinul Ministrului Justiției cu privire la nominalizarea în acea comisie". "Cum să inventariez documentele fără să le deschid? Dvs. riscați libertatea cuiva. Acea persoană despre care vorbiți probabil va fi cercetată la Parchet. Cineva v-a dezvăluit niște informații clasificate. Raportul pe care dvs. afirmați că l-ați văzut. Vorbiți de xerox, de camere video, de copii în hard-disk. Așa ceva nu a existat acolo. Cum puteți crede că cineva a xeroxat informații clasificate?! Nu a existat un aparat xerox. Era doar un bec chior. Nici măcar telefonul mobil nu am putut să-l iau. Ați fost păcălit, domnule Andronic. Ați însăilat niște informații", a continuat Danileț.

Citește și: ŞOC în fotbalul românesc: FRF spune ce ar fi vrut să facă LPF înainte de finalul campionatului

Dan Andronic i-a răspuns magistratului subliniind că dacă a fost păcălit, se va retrage din meseria de jurnalist. Judecătorul i-a atras atenția că va fi obligat să producă probele referitoare la aceste dezvăluiri la Parchet. Totodată, Cristi Danileț a spus că activitatea de inventariere nu s-a terminat. El a explicat că cocumentele aflate în arhiva SIPA sunt într-un număr mare și că cineva ar trebui să se ocupe luni întregi, oră de oră, pentru a putea ști ce documente sunt în arhivă. Referitor la destinația lor după inventariere, judecătorul a susținut că unele dintre aceste documente ar fi putut ajunge la Parchetul General, dacă existau fapte de corupție, dar în niciun caz "nu au ce căuta serviciile secrete în posesia lor". "Este hilar să vedem că în 2017 mai avem magistrați șantajați pe baza informațiilor obținute în 2001-2004 pe baza unui serviciu desființat", a mai spus Cristi Danileț.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.