Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări armate într-o închisoare din Ecuador - Cel puțin 24 de deținuți au fost uciși

Operation World
Ecuador

Douăzeci şi patru de deţinuţi au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi în confruntări cu arme de foc între deţinuţii unei închisori din sud-estul Ecuadorului, au anunţat marţi autorităţile locale, informează AFP.

Aceste violenţe au făcut "24 de morţi şi 42 de răniţi", a anunţat pe Twitter guvernatorul provinciei de coastă Guayas - unde se află închisoarea şi a cărei capitală este Guayaquil - citând un responsabil local al poliţiei, comandantul Fausto Buenano.

Închisorile din Ecuador sunt de luni de zile scena unor violenţe recurente între bande rivale pentru control asupra traficului de droguri, potrivit autorităţilor.

În februarie, revolte care au avut loc simultan în patru închisori din această ţară s-au soldat cu 79 de morţi, dintre care unii au fost decapitaţi. Potrivit ombudsmanului ecuadorian, 103 de omucideri au fost comise în închisorile din Ecuador în 2020. Între ianuarie şi august 2021, aceste violenţe în închisorile ţării au făcut 121 de morţi, potrivit Comisiei Interamericane a Drepturilor Omului (CIDO).

La mijlocul lui septembrie, un penitenciar din aceeaşi provincie Guayas a fost atacat cu drone din exterior. Incidentul nu s-a soldat cu victime, însă acoperişul închisorii a fost avariat, iar autorităţile au denunţat un "atac grav", un nou episod într-un "război al cartelurilor internaţionale".

Închisorile din Ecuador sunt suprapopulate şi găzduiesc 39.000 de deţinuţi la 30.000 de locuri.

După o nouă revoltă care a avut loc în iunie şi care s-a soldat cu 27 de morţi în rândul deţinuţilor, guvernul ecuadorian a înlocuit cadrele de conducere în 65 de închisori şi a declarat stare de urgenţă în sistemul carceral al ţării.

De asemenea, executivul a anunţat o creştere a numărului de locuri în închisori, în cadrul unui plan menit să restructureze sistemul penitenciar "precar" şi "haotic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.