Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări între forțele turce și PKK - Patru militari turci au fost uciși

soldati atac pkk

Patru militari turci au fost uciși vineri în timpul unor confruntări cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a fost scos în afara legii, în apropierea frontierei cu Irakul, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării din Turcia, relatează Reuters potrivit mediafax.

Agenția de știri Demiroren a transmis că o bază militară a fost atacată în districtul Cukurca din provincia Hakkari din sud-estul Turcia, determinând armata turcă să reacționeze cu o operațiune militară "la scară largă".

"În cadrul operațiunilor în curs de desfășurare de la granița dintre Turcia și Irak, doi soldați au fost uciși în cconfruntări cu teroriști, în ciuda tuturor eforturilor de a-i salva", a anunţat ministerul, adăugând că au fost uciși în total patru soldați și șase au fost răniți.

"Teroriștii se află sub un schimb de focuri intens cu operațiunile aeriene și vehiculele de pompieri din regiune", a transmis ministerul.

PKK, care a condus o insurgență pentru autonomie în sud-estul Turciei în 1984, dominat în mare parte de kurzi, este considerată o organizație teroristă de către Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.