Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări între poliția israeliană și palestinieni pe Esplanada Moscheilor

Noi confruntări între poliţia israeliană şi palestinieni au izbucnit luni dimineaţă pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, unde tensiunea a crescut cu ocazia celebrării sărbătorii evreieşti de Sukkot (Sărbătoarea Corturilor), când toţi evreii se adună la Ierusalim pentru a-şi aminti de grijă pe care le-a purtat-o Dumnezeu în pustiu, în trecut, după cum relatează France Presse.

Scutieri, desfăşuraţi pe Esplanada Moscheilor, au recurs la grenade lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a dispersa protestatarii, în timp ce o parte dintre manifestanţi au aruncat cu pietre în forţele de ordine înainte de a se baricada în interiorul moscheii Al-Aqsa, care a fost înceruită de poliţie.

Esplanada Moscheilor - un loc sfânt atât pentru musulmani, cât şi pentru evrei- a fost în ultimele săptămâni scena unor ciocniri violente între israelieni şi palestinieni.

Palestinienii sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca premierul israelian Benjamin Netanyahu să pună sub semnul întrebării statu-quo-ul din 1967 al locurilor sfinte, fapt negat de acesta, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.